Asa cum bine stii, copiii se plictisesc foarte repede si au mereu nevoie de lucruri sau activitati noi. Nu e usor sa te descurci cu ei atunci cand sunt plictisiti sau nu au compania altor copii. O jucarie noua le poate pastra atenta pentru maxim 30-40 de minute. Iar daca vremea nu e tocmai buna de plimbari sau cel mic, din cauza unei boli trebuie sa stea in casa, va deveni tot mai iritat. Asa ca, activitatile sunt cele mai indicate. Le stimuleaza atentia si le potoleste curiozitatea.

Atunci cand copilul tau are intre 1,5 si 4 ani, rabdarea ta trebuie sa fie un izvor nesecat, chiar daca nervii sunt intinsi la maxim. E o varsta dificila, cand cel mic incepe sa constientizeze destul de bine ce se intampla in jurul lui si incepe sa puna intrebari, sa vorbeasca bine, sa tranteasca atunci cand nu ii convine ceva si sa protesteze in moduri galagioase care pot intoarce priviri, daca nu esti acasa.

Asadar uite cateva activitati pentru aceasta varsta:

Gatiti impreuna


Poate fi o activitate foarte placuta, iar daca dispui si de un learning tower, ai putea avea mare succes. Ia de pe blatul din bucatarie obiectele cu care ar putea sa se loveasca si lasa-l pe cel mic sa faca un aluat pentru biscuitii lui preferati. Pune-i la dispozitie ingredientele si amuzati-va impreuna. Ajuta-l sa faca o turta mare, apoi luati diferite forme si faceti biscuiti. Puneti-i impreuna in tava, pe hartie de copt si apoi da-i la cuptor. Mai puteti pregati impreuna inghetata de casa. Iaurt amestecat cu o banana plus alte fructe preferate si dat totul la frigider. In aceasta perioada preturile la combinele frigorifice sunt destul de bune, asa ca, daca al tau frigider nu raceste bine, este momentul potrivit sa cumperi altul si toata vara sa va delectati cu inghetata de casa!

Masajul si baita bebelulsului pot fi activitati distractive! Invata-l pe cel mic sa spele papusile, sa le stearga cu un prosop apoi sa le faca masaj cu crema. Il poti arata cum sa le puna pampers. Vei observa, desigur ca se va purta cu bebele , la fel cum te porti si tu cu el. Daca atunci cand ii dai hainele ii spui: fii cuminte, nu mai da din picioare. Aceleasi vorbe le va spune si el bebelui de jucarie. In timpul in care cel mic este preocupat de aceasta activitate, iti poti vedea linistit de treaba. Poti face cumparaturi online, iar daca ai nevoie, gasesti tableta la un pret accesibil, insa, ar fi bine sa tii copilul departe de ea, cel putin deocamdata. Ii poti pune, 5-10 minute cateva cantecele educative, dar nu il tine pe cel mic cu orele in fata ecranului de laptop, tableta sau telefon.

Joaca cu carlige de rufe.


Ii poate tine mult timp ocupati pe cei mici. Da-i o cutie si lsa-l sa prinda aceste cleme de ea. Poti, de asemenea, sa improvizezi o sfoara in casa, astfel incat cel mic sa ajunga la ea si sa puna el rufe la uscat, sa le prinda cu carlige , sa le dea jos. Ii va placea si se va distra de minune!

Transferati apa dintr-un vas in altul. Cei mici adora sa se joace cu apa, asa ca vor fi extrem de fericiti daca le propui aceasta activitate. Alege doar un loc potrivit, pentru ca cel mic va avea mult de lucru si ,probabil ca va da un pic de apa pe jos. Poti folosi o folie groasa din nailon, pentru ca “pagubele” sa fie minore!

Dansati. Inarmeaza-te cu buna dispozitie si zambet , da drumul la muzica si invata-l pe cel mic miscari de dans. Te vei amuza si tu de modul in care te va imita si se va distra si el.