Joi a avut loc ședința Consiliului Local Pitești, unul dintre punctele votate de consilieri a fost  și multa dezbătută construcţie unui bloc pe strada Gârlei. Deși proiectul a fost retras de mai multe ori de pe ordinea de zi, aseară consilierii l-au considerat oportun. Blocul cu 4 etaje va fi construit de omul de afaceri Ion Brănescu, ȋntr-o zonă cu case. La ședință au participat și proprietarii de case din znă care au cerut verificarea regimului de înălțime a blocului.

Au existat și consilieri locali care s-au opus, printre care și Cătălin Costescu: “Nu mi se pare normal ca piteștenii care și-au construit o casă să se trezească cu un bloc ȋn fața casei. Nu este vina oamenilor, este doar vina noastră. Și este vina noastră pentru că de 20 de ani nu am fost în stare să facem PUG-ul. Eu nu voi vota acest proiect.”

Un alt consilier local, Constantin Janță i-a cerut arhitecului lămuriri asupra regimului de înălțime a viitoarei construcții. Arhitectul, după câteva eschivări, a răspuns că în PUZ regimul de înălțime pentru blocul de pe Gârlei este de P+4.