Plecarea lui Nicolae Dică bate venirea lui Ionut Badea. Subiectul principal la FC Argeș și la conferințele de presă rămâne Dică. Readus cu mare amplomb de conducere, aclamat de unii, contestat de alții, fostul antrenor al lui FC Argeș suscită și acum interesul presei. Așa se face că la conferința de prezentare a lui Ionuț Badea, tot Dică a fost subiectul principal. Și pe bună dreptate, Dică este un produs al lui FC Argeș, ne-a promovat din Liga 3 în 2 – ca antrenor. A venit, pe timpuri, cu bani de acasă pentru FC Argeș, și a avut curajul ca în 2019 să pornească un proiect de la zero cu FC Argeș. Tot la capitolele cu plus menționăm o deschidere către presă și suporteri, ceea ce până la el nu s-au cunoscut aceste lucruri esențiale la orice club de fotbal, mai ales când e finanțat din bani publici. La prima întâlnire a lui ”Ionari” cu presa ni s-a comunicat să nu-l sunăm. Adevărul e că este buluc de ziariști e stadion la FC Argeș. Nu va sunam, că nu cred că avem de ce! De altfel, puțina presă care vine la FC Argeș o face pe niște coordonate de muncă pură patriotică. Puteți să dormiți liniștit, domnule antrenor.

Ca puncte slabe ale lui Dică: a renunțat ușor la unii jucători de bază ai lui FC Argeș, impulsivitate, oarecare aroganță.

Puncte excelente – coloană vertebrală.

Cristian Gentea, președinte FC Argeș: Vreți să dau din casă? Dică a recunoscut că a făcut lotul greșit.

Cornel Ionică, primar: Lui Dică i-am dat mai mult de 50 de mii de euro pe lună pentru echipă.

Contactat telefonic de Știri de Pitești, Nicolae Dică a declarat: ”Am văzut și eu ce au spus, chiar nu mai vreau să văd nimic, să aud și să spun ceva, acum sunt la un meci de juniori. Așa a fost să fie…

Subiectul plecarii lui Dică a trezit interesul și presei naționale, cunoscutul om de presă sportivă, Ovidiu Ioanițoaia notând:

În ciuda unui buget redus, sub jumătate comparativ cu al contracandidatelor, conducerea i-a pretins lui Dică promovarea imediată în L1, ceea ce nu se stipula în înțelegerea inițială. Grabă manifestată într-un moment în care, adevărat, echipa a pierdut câteva bătălii, dar nu și războiul. Cum „violeții” se află la trei puncte de baraj și la patru de promovarea directă, atitudinea conducerii l-a necăjit pe Dică.

Forțând nota, șefii au dat dovadă de nerăbdare. În paralel, și de amnezie. Au uitat, bunăoară, că Dică a reușit în 2017 promovarea în liga secundă, en fanfare, cu un avans de 22 de puncte.

După cum au omis și că, dornic să-și țină promisiunile făcute piteștenilor săi, Dică a refuzat în această perioadă mai multe oferte. Pe lângă două de la FCSB, căci Gigi Becali l-ar fi dorit înapoi după separarea de Teja și după abandonul lui B. Andone, o alta tentantă din Grecia. Recunoștința e însă floare rară în fotbalul nostru.

Nu știu în ce măsură FC Argeș a greșit față de suporteri că a schimbat repede antrenorul. Viitorul va demonstra dacă a procedat bine. Sigur e însă că față de Nicolae Dică a greșit. Chiar grav.