oznor

Luni a fost una dintre cele mai frumoase seri din acest campionat. FC Argeș a avut o revenire minunata, ca o epifanie. Andrei Blejdea este din nou eroul din Trivale, Nini Popescu confirmă iar Robert Grecu s-a bătut spectaculos pentru fiecare centimetru de iarba. Parca violtetii au spus toți într-un glas: PE AICI NU SE TRECE! Gloria nu a putut sa secere aripile vulturilor. Și totul sub privirea celui care este Ionuț Badea, un antrenor de și cu clasa.

Iată cum s-au desfășurat ostilitățile în teren.

Confruntarea dintre FC Arges si Gloria Buzau a oferit, celor prezenti la stadion dar si in fata televizoarelor, o partida interesanta, disputata, cu patru goluri frumoase.
Cele doua echipe au intrat intr-o formula asemanatoare: 4-2-3-1.

Badea a preferat un unsperzece format din: 12.Ducan – 5.Danescu, 24.Turda, 3.Serbanica, 30. Musat – 16.Kevin, 19.Prepelita – 7.Blejdea, 11.Popescu, 17.Grecu – 21. Buhaescu.
Antrenorul Ilie Stan i-a trimis in teren pe: 12.Stoian – 2.Gîț, 5.Ionita, 23.Ghinga, 99.Nedelea – 28.Luptak, 8.Bagiu – 77.Munteanu, 11.Huiban, 29.Tucaliuc – 19.Alexandru.

Primele 35 de minute au fost usor dominate de oaspeti, fara sa se semnaleze faze periculoase la cele doua porti. Buzaul a avut mai mult initiativa, a controlat mijlocul terenului si i-a impins pe argeseni inspre poarta aparata de Ducan.
Ilie Stan a facut modificari in asezarea echipei sale la jumatatea reprizei. Huiban a trecut mijlocas dreapta, Tucaliuc a venit in centru, in spatele varfului Alexandru, iar Munteanu a trecut extrema stanga.

Ionut Badea a raspuns prin schimbarea locurilor intre cele doua extreme, Blejdea si Grecu. Nini Popescu a ramas in spatele lui Buhescu. Badea merita felicitat pentru alegerea lui Nini Popescu pe postul de mijlocas central.
Cartonase galbene au fost date lui Kevin, in min.15, la o interventie periculoasa asupra lui Tucaliuc, si lui Tucaliuc, la o simulare, de fault, in fata lui Serbanica.
Min. 36 aduce deschiderea scorului de catre ai nostri. Musat executa o lovitura libera lateral-dreapta in directia noastra de atac, mingea cade in careu si este impinsa in poarta de catre Blejdea.

In ultimele 10 minute ale reprizei intai, Buzaul preseaza si mai tare echipa noastra, in incercarea egalarii. Oaspetii ataca prin urcarea la mijloc a lui Bagiu (Bagiu si Tucaliuc devin interi) si impingerea mai sus, in banda stanga, a lui Munteanu. Urca mai mult si fundasul lor dreapta si astfel suntem presati puternic. Ei vor avea o mare ocazie la un corner executat de Nedelea, la care Alexandru se incurca de la 4 metri de poarta noastra. Buzoienii cer lovitura de pedeapsa pentru o posibila tinere a lui Alexandru, de catre Prepelita.

Prima repriza se incheie cu un avantaj minim de partea noastra.
Dupa pauza, Huiban este inlocuit cu nr.7, Mihalache. Mihalache va juca in banda stanga si in spatele varfului. La noi, Grecu revine pe banda dreapta si Blejdea pe flancul stang.
Buzaul preseaza echipa noastra asa cum a facut-o dupa gol, impingand jocul cu trei atacanti si trei mijlocasi. Efortul oaspetilor se vede incununat in min.5o, cand Serbanica degajeaza balonul intr-un atacant advers, mingea ajunge la Prepelita, care se complica, dribland intr-o zona periculoasa.

Acesta din urma pierde mingea si este nevoit sa faulteze la 20 de metri de poarta noastra. Lovitura libera este executata de Alexandru pe jos, in stanga portarului, pe coltul aparat de Ducan. Se face 1-1.

Argesenii se trezesc din pumni si incep sa atace in valuri. Popescu suteaza puternic in min.52, Blejdea, de pe cealalta parte, suteaza frumos, la coltul scurt, in min.54. Min.55, lovitura de cap a lui Turda, putin pe langa bara, la un corner executat de Grecu.

In min.59 se face 2-1. Grecu trimite o minge lunga, la bataie. Portarul advers iese si boxeaza gresit, mingea ajunge la Nini Popescu, care trimite superb, de la 30 de metri, balonul in poarta nefericitului Stoian.

Balgiu primeste cartonas galben, pentru proteste, in min. 59. Trei minute mai tarziu, acesta va fi inlocuit cu Vilsan, nr.89.

In min.61 avem o superba actiune de atac, la care au partcipat mai multi jucatori. La capatul ei au fost Prepelita, in rol de servant si Buhaescu. Pacat ca a fost ofsaid. Faza merita semnalata pentru frumusetea ei.
In min.72 intra Popa in locul lui Buhaescu. Blejdea va trece varf, Popa va juca mijlocas stanga. Nini Popescu ramane in centru, iar Grecu in banda dreapta. Urat gestul unor oameni de a-l injura pe Buhaescu.

Ai nostri controleaza jocul si ne indreptam catre o frumoasa victorie.
Serban intra in locul lui Nini Popescu. Schimbarea are loc in min.77. Intrarea lui Serban dinamizeaza atacul nostru. Inlocuirea a fost post pe post.
Min.78 ne aduce o ratare a lui Popa, care primeste o pasa de la Prepelita. Ratarea vine ca urmare a unui contraatac puternic.
In min.81 oaspetii au un contraatac periculos, iar Turda este nevoit sa faulteze si primeste cartonasul galben. Lovitura libera este frumos executata de catre Alexandru. Bine ca de data asta nu a mai nimerit poarta. Trebuie sa recunoastem ca am avut emotii la sutul buzoianului.

Popa are o ratare imensa la sutul lui Grecu din min.83. Poate a fost si pozitie de ofsaid nesanctionata de asistent.
Barbu il va inlocui pe Grecu in min.87. Bravo, Grecu!
Min.89 ne da iar emotii. Barbu il angajeaza pe Popa, dar acesta rateaza si aceasta oportunitate.
Min.90 ne aduce al treilea gol. Barbu intercepteaza o minge la mijlocul terenului, pleaca pe contraatac si il deschide in stanga pe Blejdea. Acesta din urma patrunde in viteza spre poarta si suteaza imparabil. Se face 3-1. Bravo, Blejdea! (analiza Ioan Popa).

Meciul se incheie cu rezultatul de 3-1.
Felicitări tuturor, și galeriei care a avut în ultimele etape o prestație impecabila, în ciuda rezultatelor negative! Din păcate, acest lucru nu-l putem spune despre unii dintre suporteri… Seara de neuitat în Trivale!

oznor
oznor

l