Loredana este o fetiță care la cei patru anișori ai ei trece printr-o încercare sfâșietoare. Copil fericit, cu mulți prieteni și pasionată de desen, Loredana s-a trezit într-o zi smulsă din caldul său univers, într-o cameră cu pereți albi și reci de spital. Internată mai întâi la Spitalul de Pediatrie Pitești, din cauza unei răceli, și după analize repetate, fetița a fost declarată ca suspectă de leucemie. De urgență, a fost mutată la Spitalul Fundeni unde i s-a pus diagnosticul de care toată lumea se temea: Leucemie acută. Asta se întâmpla săptămâna trecută, furtunos și într-o viteză a desfășurării evenimentelor care i-a bulversat pe tinerii părinți.

Tatăl, Florin Petriș, povestește abia înecându-și lacrimile: Șapte ani ne-am chinuit ca să avem un copil, până a venit Loredana pe lume. A fost un copil sănătos până acum puțin timp, când din cauza unei răceli, am internat-o la Spitalul de Pediatrie Pitești. Inițial ni s-a spus că este răcită la plămâni, dar pentru că nu răspundea la tratament, i s-au făcut mai multe analize, în urma cărora s-a descoperit că numărul globulelor albe era de 3 ori mai decât numărul celor roșii. Și atunci a căzut peste noi vestea că trebuie să ne facem bagajul și să plecăm la Fundeni. Vinerea trecută, analizele de la București au confirmat că fetița mea are leucemie. Luni, am a fost la spital, unde am semnat contractul de începere a tratamentului. Cum să vă spun, citindu-l, am simțit că am semnat dacă trăiește sau moare copilul meu. ( Se instalează o pauză, tatăl începe să suspine.Se chinuie din răsputeri să continue discuția).

Și cum spuneam, acum începem lupta. Am văzut-o luni două minute, dar în următoarele două luni nu voi mai avea acces la ea în salon. Este un copil inteligent, vorbim pe WhatsApp. Mă simt neajutorat și jenat că voi apărea public, nu aș fi cerut niciodată nimic pentru mine, dar pentru copilul meu FAC ORICE!

Tratamentul de leucemie este unul foarte costisitor, la care se mai adaugă și posibilitatea ca în anumite momente medicamentele folosite în tratamentul acestor afecțiuni să nu se mai găsească. De câțiva ani, în România, există o criză a cistostaticelor, Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din Romania declarând că această criză s-a accentuat: Asigurarea continuitatii acestor tratamente pe piata e obligatia Ministerului Sanatatii, care nici macar nu are bunul simt sa raspunda la solicitarile noastre, ale pacientilor, dând vina pe producatori. Cine se poate aproviziona din tarile vecine o face. Cine poate sa se aprovizioneze din UE, unde mai au rude, cunostinte, o fac, iar cei mai multi, care nu au nici posibilitati materiale, nici nu au aceste cunostinte mor cu zile”.

Pentru a preîntâmpina acest lucru, părinții Loredanei au deschis un cont unde orice donație înseamnă o șansă în plus pentru fetița de patru ani, la tratament. Intr-o Românie unde nu se mai pune demult accentul pe sănătate, unde nu se găsesc medicamente sau sunt foarte scumpe, unde serviciile medicale sunt costisitoare, unde medici cu dilpome false fac intervenții chirurgicale în clinici private și în spitale de stat, doar noi OAMENII mai putem pune preț pe viață. In cazul acesta, pe VIAȚA LOREDANEI! Are doar PATRU anișori!

RO58 RZBR 0000 0600 1950 7698
Raiffaisen BANK – Contul este in RON

Nume: Florin Petris