Săptămâna trecută Știri de Pitești înainta către Ambasada României în Belgia o solicitare prin care ceream informații despre dispariția piteșteanului Cosmin Florea, asta după ce încercasem în mai multe rânduri să luăm legătura cu angajații instituției, telefonic, dar fără succes. Prin e-mail, Ministerul Afacerilor Externe ne-a transmis următoarea informare:

Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele:

Ambasada României la Bruxelles are în atenție cazul cetățeanului roman dispărut la începutul lunii martie, în apropierea orașului Anvers, Regatul Belgiei.
Reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare, încă de la semnalarea cazului de către reprezentantul firmei de transport.
Ambasada României în Regatul Belgiei se află permanent în legătură atât cu familia cetățeanului român, precum și cu angajatorul. Totodată, ambasada a informat aparținătorii cu privire la procedurile aplicabile în astfel de situații și a pus la dispoziția acestora o listă de avocați.
Poliția belgiană a demarat o anchetă cu privire la cazul cetățeanului român.
Ambasada României la Bruxelles menține cazul în atenție și este pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

Cosmin Florea a dispărut în martie lângă Anvers. El este șofer pe tir și din seara dispariției nu s-a mai aflat nimic despre el.