Cum spuneam, Știri de Pitești continuă publicarea declarațiilor de avere ale directorilor societăților subordonate Primăriei Pitești. Astăzi ne oprim la o societate foarte importantă în orașul nostru, Publitrans 2000 S.A, societatea locală de transport în comun.

Manuel Rotaru este directorul general din a cărei declarație de avere reiese că deține peste 11.000 metri pătrați de teren, un cont de 48 969, 48 lei, unul de 20.000 lei și se bucură de un venit de 95.533 lei anual (click pe declarație).

 Și piteștenii se pot lăuda că plătesc unul dintre cele mai mairi tarife la transport din țară și chiar din sud estul Europei.

Conform analizei realizate de jurnaliștii de la Adevărul, Piteştiul se află în topul oarașelor cu cele mai scumpe bilete la transport public din Europa de Est. Municipalitatea a fost timp de şapte ani (2008-2015) asociată – prin operatorul de transport public Publitrans – cu două firme private.

În altă ordine de idei, fostul primar, Tudor Pendiuc, și alte 14 persoane au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani. Bugetul local a fost prejudiciat cu 6 milioane de euro.