Se scumpește curentul de la 1 martie, după adoptarea ordonanței „lăcomiei” emisă de Guvern pentru sectorul băncilor și al energiei. Mai exact, contribuţia de 2% pe cifra de afaceri impusă începând de anul acesta companiilor distribuitoare de energie nu este suportată de firme, ci de consumatori.

Scumpirea energiei este prevăzută pentru data de 1 martie, ceea ce înseamnă că primele facturi majorate vor fi suportate de consumatori de la 1 aprilie. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a publicat proiectele de ordin prin care tarifele de distribuţie sunt majorate cu peste 2,5 % începând cu 1 martie. Practic, procentul aplicat la cifra de afaceri a crescut prin controversata ordonanta 114 de la 0,1% la 2%, scrie un post de televiziune.

Potrivit Antena 3, tariful E-Distribuţie Muntenia va creşte de la 107 lei pe megawatt-oră la aproape 110 lei. Aceeași ordonanță a lăcomiei prevede o contribuție de 2 % și pentru distribuitorii de gaze, astfel că cel mai probabil va crește și prețul acestora.