In perioada 4-10 octombrie 2019, elevii si profesorii Scolii Gimnaziale TRAIAN Pitesti, au desfasurat o serie de actiuni referitoare la spatiului cosmic,cu ocazia celebrarii Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic. Este vorba despre sesiuni de informari, dezbateri, proiectii de filme precum si o expozitie avand ca tema “Spatiul Cosmic –beneficiile acestuia”
Elevii Theodor Buru, Alina Balae si Victor Tanasescu au raspuns la provocarea lansata de Agentia Spatiala Romana (ROSA), realizand un site in cadrul Concursului National “Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic” . Pagina web creata de acestia poate fi accesata la bit.ly/2pno1r7 .

Elevul Theodor Buru a organizat workshopuri educationale in doua scoli din Pitesti prezentând si discutând interactiv cu colegii săi.Cu sprijinul conducerii scolii, in incinta Scolii Traian a fost amenajata o expozitie cu machete ale Sistemului Solar ,realizate in detaliu de catre elevii de la clasele a V -a si a VI – a sub indrumarea doamnei profesoare de Geografie, Ramona Nitoiu.
In cadrul evenimentului au avut loc si proiectii de film. Cea mai apreciata pelicula a fost “In umbra Lunii-misiunile Apollo”