In urma materialului  Video. Cât costă să-ți bagi clandestin rețea apă-canal fără să plătești factură. Vrăjile făcute de Apă Canal 2000 S.A. se pot lăsa cu…penal prezentat de Știri de Pitești, conducerea Sc Apă Canal 2000 S.A a dispus constituirea unei comisii care să ancheteze modalitatea cum s-a efectuat branșarea locatarilor de pe strada Câmpul cu Maci, din Moșoaia.

Spuneam în materialul anterior că pe Câmpul Macilor, o uliță care dă din strada principală Prunilor, și care încă nu a fost dată în administrarea primăriei Moșoaia, a fost branșată clandestin la rețea, contra sumei de 32 de milioane de lei achitată de fiecare dintre cele 14 familii de pe uliță, unor angajați ai Apă Canal.
Deși încă din luna februarie am atras atenția că în zonă se petrec lucruri care ar putea fi puse sub semnul întrebării, conducerea SC Apă Canal a dispus constituirea unei comisii după mai multe luni după ce rețeaua a fost executată. Și asta doar în urma materialului apărut pe site-ul nostru.

In dispoziție se solicită ca membrii comisiei să analizeze modalitatea de branșare și să identifice punctul exact de cuplare precum și decuplarea până la remedierea situației. Există și alte recomandări cum ar fi:
– sesizarea organelor abilitate în vederea identificării persoanelor fizice-juridice care au executat rețeaua neautorizată
-recuperarea prejudiciului
-sesizarea UAT Moșoaia cu privire la execuția lucrărilor neautorizate legate de speța în cauză
Cu alte cuvinte, acum se încearcă introducerea situației în legalitate, deși ar fi putut fi prevenită încă de acum 10 luni. Este interesant și cum se va realiza acest proces, ținundu-se cont că au fost încălcate toate legile ce trebuie respectate atunci când se execută o branșare la sistem.

Mai există o problemă, despre care nimeni nu vorbește, și poate cea mai importantă: sănătatea consumatorilor. La fiecare lucrare de acest tip, muncitorii care execută branșarea, trebuie să aibă analizele medicale la zi. O singură persoană, dacă are TBC – spre exemplu – poate infecta întreaga rețea de utilizatori.Dar, cazul Câmpul cu Maci nu este singular, iar conducerea societății are sau ar trebui să aibă cunoștință de ele, precum și membrii AGA și primăria Pitești. Am atras atenția de nenumărate ori că Societatea Apă Canal 2 000 S.A Pitești, în anumite situații (multe) pune sănătatea publică a cețățenilor în pericol, devenind astfel un pericol pe care consumatorii îl plătesc cu bani mulți, al doilea preț din țară, dar și cu sănătatea.

De altfel, luna trecută, consilierul local Cristian Gentea a cerut demisia directorului Mihail Marinescu dacă acesta nu îi va prezenta un raport în care să vină cu măsuri de combatere a unor grave nereguli. „Am o problemă legată de societatea Apă Canal. După ce am pus atâta suflet în problemele de acolo, l-am susţinut necondiţionat pe director, m-am sfătuit cu el, cred că am luat şi decizii bune acolo, acum sunt tratat umilitor. Eu nu am parte de altceva decât de umilinţă din partea acestei societăţi. Am ridicat, v-am povestit, am sesizat câteva lucruri. Mi s-a dat o informare făcută în bătaie de joc. Atunci mi-am luat picioarele la spinare, am fost la primăria Piteşti, la primăria Bradu, am făcut eu rost de documentaţii, de acte de dezmembrări, de acte de proprietate şi m-am dus cu ele în şedinţa CA. O parte din ele, întradevăr, nu toate, s-au adeverit. Am solicitat acel raport pe care am promis că-l voi prezenta în faţa dumneavoastră. L-am întrebat pe directorul general când vine acel raport şi mi-a spus că nu mai are ce să-mi dea că mi-a dat acea informare. Eu consider că este o bătaie de joc, nu numai la adresa mea, ci şi la adresa cetățenilor.”