România se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, care se agravează de la o zi la alta și, ȋn același timp, se află ȋn recesiune economică. Singura soluție pentru a depăși aceste două mari provocări cu bine este un Guvern de uniune națională, cu o largă susținere parlamentară susține Bogdan Ivan, Consilier Județean PRO România Argeș.
“Criza sanitară a căpătat proporții la care nici cei mai pesimiști dintre noi nu s-ar fi gândit. Ȋn fiecare zi, vedem cum se doboară record după record al numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și de pacienți ajunși la ATI. Spitalele sunt pline, rata deceselor este uriașă, personalul medical este epuizat, stocurile de medicamente și echipamente medicale sunt pe final.
Criza economică ȋși face și ea simțită prezența – industria HoReCa este pe butuci, se ȋnchid afaceri zilnic, oamenii rămân fără locuri de muncă, iar datoria externă a țării a ajuns la o cotă ȋngrijorătoare.
Despre educație, ce să vă mai spun? Riscăm ca elevii să piardă un ȋntreg an școlar, după ce au pierdut deja un sementru ȋn 2020.
Ȋn tot acest timp, miniștrii din Guvernul României se ȋntrec ȋn bâlbe și cele două partide mari, partenere ȋn Parlament, se acuză reciproc să dea bine la campania electorală.
Ce ne facem? Este ȋntrebarea care se află pe buzele fiecărui român de câteva luni de zile.
Singura soluție pe care o văd eu, cel târziu după alegerile din 6 decembrie, este formarea unui Guvern de uniune națională, cu o largă susținere parlamentară, care să gestioneze perioada de criză”, afirmă Bogdan Ivan.
Liderul PRO România Argeș este de părere că noul Executiv ar trebui să fie format din specialiști ȋn domeniile lor de activitate, nu de oameni aleși pe criterii politice.
“E timpul ca liderii politici să renunțe la orgolii și la mize mici și să facă o alianță pentru binele românilor. Putem vorbi despre un Guvern tehnocrat, care să beneficieze de susținerea tuturor partidelor parlamentare, sau despre unul ȋn care să intre cei mai buni profesioniști, din toate partidele. Important este să avem la conducerea țării specialiști recunoscuți ȋn domeniile lor de activitate, nu politicieni de carieră. Altfel, ne vom trezi ȋntr-o situație fără ieșire, ȋn care stabilitatea și chiar viitorul României vor fi puse ȋn pericol, iar victime vom fi cu toții”, ȋncheie Bogdan Ivan.