Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, joi, la RFI, că în mod sigur vor fi secţii de votare separate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, iar cine vrea să voteze la consultarea populară va trebui să se deplaseze 10-20 de metri. Declarația sa a venit după ce coordonatorul campaniei PSD, Mircea Drăghici, a anunțat că vor fi secţii de votare diferite pentru referendum şi europarlamentare. În pofida acestui anunț, legea 3/2000 (legea referendumului) îl contrazice. Ieri, senatorul USR Florina Presadă a spus că PSD se pregăteşte să dea ordonanţă de urgenţă pentru ca alegerile europarlamentare şi referendumul să fie organizate în secţii de votare separate.

Obligatoriu că trebuie să fie secţii separate. Nu poţi să faci la aceeaşi secţie, pentru că dacă este să fim corecţi, sunt alegerile europarlamentare, noi ne pregătim pentru aceste alegeri europarlamentare şi toate partidele s-au pregătit şi se pregătesc (…). Desigur că vor fi secţii separate, nu poate să fie o secţie, în aceeaşi secţie lumea să vină să voteze la europarlamentare şi după aceea să primească o listă cu o întrebare. Deci vor fi secţii separate, cine vrea să meargă la acest referendum, care oricum, toate instituţiile europene, aşa cum ştiţi, nu-l recomandă, toate instituţiile europene spun foarte clar că un referendum nu trebuie făcut în acelaşi moment cu nişte alegeri, pentru că denaturează şi sensul alegerilor”, a afirmat Rădulescu la RFI, citat de News.ro.

Întrebat de ce PSD nu ţine cont de recomandările instituţiilor europene, care spun să renunţe la modificările din justiţie, deputatul a replicat: „Niciodată n-au spus instituţiile europene, au spus nişte oameni”.

„Comisia de la Veneţia şi Comisia GRECO n-au spus niciodată, astea sunt minciunile opoziţiei. Dacă vă uitaţi în declaraţiile şi în scrisorile trimise de cele două, niciodată n-au spus de exemplu că secţia de anchetă a magistraţilor nu este bună sau nu trebuie făcută. Se dovedeşte în fiecare zi că ei au fost informaţi denaturat de către membri din opoziţie”, a mai susţinut Rădulescu.

Sursa Digi24