După ce liberalii din Consiliul Local Pitești  i-au solicitat prefectului Emilain Dragnea un răspuns privind semnarea ordinului de demitere a primarului Cornel Ionică, acesta a recțioant astăzi. Primarul spune că dacă Dragnea va semna, va face contestație.

Situația mea a avut o interpretare absolut în afara realității. Avocații mei au propus la ultima ședință a CL să propună dezbaterii prescrierea faptei, care s-a întâmplat în ceea ce mă privește. Nu m-am dus la niciun consilier să-l rog pentru acest demers. Eu nu puteam iniția acest proiect de hotărâre. Domnul Zidaru a insistat foarte mult să promoveze acest proiect. Colegii erau în biroul domnului viceprimar Apostoliceanu și le-am spus că renunț. Au venit în sală și nu s-a mai pus pe ordinea de zi. Avocații au spus că și în altă parte, în țară, s-a mai propus așa ceva. Și eu plătesc scump tâmpeniile mele, cu mâna mea mi-am făcut-o. Dar conflictul de interese este dezincriminat de Curtea Constituțională. Dacă prefectul va da totuși ordinul (n.r de demitere), voi face contestație”, a declarat Cornel Ionică citat de contraataculargesului.ro.

Pe de altă parte, Narcis Sofianu revine cu o nouă interpelare către prefect:”Mă așteptam ca prefectul Dragnea să fie mai precis în răspunsurile oficiale pe care le oferă și mai puțin solidar, în virtutea funcției pe care o exercită, cu PSD. Înțelegem toți că-l va demite pe Cornel Ionică în termen legal. Dar cetățenii Piteștiului așteaptă un răspuns concret. Așa că revin cu o întrebare: la ce dată îl veți demite, domnule Emilian Dragnea, pe Cornel Ionică pe motivul conflictelor de interese? Nu credeți oare că cetățenii Piteștiului sunt sătui de răspunsuri evazive și de tărăgănări inutile?”