La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis,  alocarea sumei de 218.495.733,92 de lei pentru 68 de teatre, opere și filarmonici din 45 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 32 de județe, printre care se numără și Filarmonica Pitești.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit de la nivelul fiecărui județ, în perioada 1 august 2023-8 decembrie 2023, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole. Filarmonicii Pitești  i-a fost repartizată suma de aproximativ 26 miliarde de lei. Anul 2024 se anunță unul prolific pentru instituția piteșteană, cu multe evenimente deosebite. Pe 11 ianuarie 2024 s-a deschis noua stagiune, în program regăsindu-se:H. Berlioz / Un bal din Simfonia Fantastică, L. Delibes / Pizzicato din baletul Sylvia, E. Waldteufel / Valsul Patinatorii, J. Offenbach / Uvertura la Orfeu în infern, Ch. Gounod / Balet din opera Faust etc.

In data de 19 ianuarie, reputatul Dan Puric va fi prezent la  Conferințele Filarmonicii Pitești, un eveniment realizat sub denumirea ”Nevoia de cultură înaltă.” De asemenea, pe tot parcursul anului 2024, melomanii se vor delecta cu concerte de înaltă ținută, biletele și abonamentele fiind păstrate la prețurile anului trecut.