Angajaţii din sistemul de Justiţie sunt revoltaţi că pensiile speciale ar putea fi eliminate, astfel că zeci de instanțe din România au anunțat că își suspendă activitatea. Mai mult, astăzi, grefierii intră ȋn grevă.

Prima etapă a grevei începe azi, între orele 10.00 și 12.00, urmând ca, începând cu data de 27 ianuarie, să fie întreruptă activitatea în instanțe și parchete, la nivel național.

„Ne arătăm indignarea împotriva „eliminării” pensiilor de serviciu, denumite „pensii speciale” de către parlamentari pentru a câștiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecințe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justițiabil. Înțelegem să aducem la cunoștință că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiție va avea de suferit, întrucât o atare modificare legislativă este de natură să afecteze siguranța activității desfășurate în sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale recunoscute personalului din justiție, fără de care activitatea “autorității judecătorești” nu poate fi organizată și desfășurată”, arată sindicaliștii grefierilor în comunicatul de presă., remis Stiripesurse.ro.