Salariile bugetarilor au crescut amețitor în ultima perioadă, cei din instituțiile subordonate primăriilor ajungând să câștige și peste o sută de milioane de lei vechi, lunar. Dar sumele nu sunt neaparat echitabile. Astfel, un instrumentist de la Filarmonica Pitești depășește 8 000 de lei lunar, un maestru concert peste 100 milioane de lei iar în contrapodere un șef serviciu de la Termocalor are aproape 4 000 de lei iar un director de la Salpitflor Green – vreo 2 000 de lei.

Alături de Filarmonica Pitești, despre care nu am fi auzit că a rupt la concerte prin țară și bilete vândute, salarii care te lasă fără respirație au și cei de la Publitrans și Apă Canal, peste 100 de milioane, în anumite cazuri.

Săracii instituțiilor subordonate Primăriei Pitești sunt educatorii, îngrijitorii și asistenții sociali. O îngrijitoare la o grădiniță, care are ca responsabilitate viața unui copil, pe care îl primește de la 6 dimineața câștigă puțin peste 2 000 de lei, deoarece conform noii Legi a Creșelor, funcția de infirmier a dispărut, persoanele care se ocupă de copii devenind îngrijitoare. La Ploiești autoritățile au găsit o modalitate prin care infirmierele și-au completat studiile devenind astfel educator puericultor, așa cum solicită legea și astfel să primească un salariu mai bun. La Pitești nu se poate. Iată listele bogaților și ale săracilor din instituțiile subordonate primăriei.