Un grup de suporteri ne-a scris pe adresa redacției, rugând conducerea  clubului să le ia  în seamă cerințele. Cum noi suntem o redacție deschisă oamenilor, redăm integral scrisoarea, mai ales că a venit după zvonul că ne pleacă jucătorii. Doar 8 vor mai rămâne la FCA, din actualul lot.

Domnule Presedinte al FC Argeș,

Ne gasim intr-o etapa bine definita de renastere al clubului legendar FC Arges si consideram ca este momentul ’’0 ”. Sunt cateva demersuri importante pornite de la 0, lucruri care au facut sa reapara FC Arges dupa disparitia din ’’era Penescu’’: construirea unei echipe fara datorii, recuperarea brandului si palmaresului, inchegarea unui lot competitiv cu sanse reale de accedere sezonul viitor in Liga1,  interesul investitorilor si cel mai importat implicarea domniei voastre, intr-un mod sincer, neconditionat si profesionist.Se spune ca: ,, omul sfinteste locul ’’. Noi, suporterii, facem parte din viata lui FC Arges si dam viata acestui club. Nu de putine ori , la victorii sau infrangeri, am venit langa echipa pe frig, ploaie sau canicula. Fara noi suporterii, ’ momentul 0”, de astazi, nu ar fi fost posibil.  Doua titluri de campioana, participarile europene, izvorul de talente si Nicolae Dobrin, sunt vitrina lui FC Arges, intr-un oras al lalelelor, nobletei si progresului. Cand pronunti numele FC Arges peste hotare, primesti zambet, incantare si respect. FC Arges se bucura de un bazin mare de suporteri ( pitesteni, locuitori ai judetului Arges, multi romani din judete precum Valcea, Dambovita, Olt, Bucuresti, Sibiu, dar si romani stabiliti in comunitatile din Spania, Italia, Franta, Germania – lucru demonstrat de actiunea cu stikere ’’chipul lui Dobrin’’,  in fiecare oras european). FC Arges este clubul iubit in toata tara si are sustinatori in majoritatea oraselor.

La meciurile de acasa, FC Arges se bucura de un grup de suporteri din Bucuresti, care vin in mod constand sa sustina echipa. Sunt foarte multi suporteri care iubesc FC Arges. Cand vorbesc despre suporteri, vorbesc de acei oameni care striga : ’’Argesul, Argesul’’ si vocea lor sa fie auzita pana la Podul Viilor.

Da, cum se intra in Pitesti din Calea Campulung, se auzeau aceste voci de vulturi si vulturasi. Ce se aude? FC Arges are meci in Trivale si azi e mare sarbatoare! Poate, nimic nu este intamplator, ca din locul unde se auzea acest imn al suporterilor, astazi sa scrie , ” In Pitesti, doar FC Arges ”! FC Arges nu a murit niciodata si intr-o zi vom auzi din nou din Popa Sapca, ca sarbatoarea a venit din nou. Si vom auzi si mai tare, caci acei copii firavi de la peluza au crescut, si-au intemeiat familii si vin la randul lor insotiti. Dragostea de FC Arges se transmite din tatal in fiu si este mostenirea cea mai bogata! FC Arges in ultimul deceniu a suferit foarte mult. Problemele se stiu, dar sa nu va temeti, suporterii o sa vina alaturi. Rezultatele si victoriile, vor umple stadionul.

O promovare in Liga1, va readuce fanii la stadion si cu siguranta entuziasmul dobandirii unui stadion modern!( Ex. Cazul Craiova si emulatia de acolo).Sunt multe de spus despre FC Arges, dovada ca FC Arges nu este orice club ilfovean aparut din fuzioni si interese. Domnii Traian Ulmeanu si Consntantin Anghel, au asternut sub lumina unor pagini de aur, frumoasa existenta a 45 de ani al clubului FC Arges , carte aparuta in 1998. Deasemenea, domnul Sevastian Tudor cu dragoste pentru FC Arges, a adus recunostinta pentru acest lucru si a scris cartea “ Istoria fotbalului argesean – FC Arges – 50 ani ( 1953-2003). FC Arges este prezenta si in presa internationala, iar dovezile sunt numeroasele articole sportive din editoriale din Spania, Italia etc. Multa cerneala a curs In Madrid , despre atitudinea FC Arges in compania lui Real. Avem toate motivele ca FC Arges sa fie unde a fost!

Domnule presedinte, aveti o responsabilitate istorica si in acelasi timp deciziile domniei voastre, vor fi cele care vor face ca FC Arges sa traiasca! Vrem ca peste ani , in enuntarile jurnalistice sa deveniti un mare punct de referinta in existenta FC Arges si nu o simpla virgula jurnalistica. Deja, consideram ca ati adus o mare implicare. Puterea exemplului, al domnului Constantin Stroe, sa va fie ca o incurajare si sa deveniti persoana care  veti aduce performanta. Nu va sensibilizam, dar FC Arges o sa va produca cele mai speciale emotii si o sa va devina parte din familia domniei voastre!

Speram sa avem o cuminicare foarte buna! Suporterii, de multe ori au schimbat soarta antrenorilor si au venit cu diverse propuneri. Suntem la inceput de drum si este nevoie de o strategie. Cu acceptul domniei voastre, avem cateva propuneri:

  1. Aducerea unui om de fotbal in cadrul clubului , bun cunoscator al fenomenului fotbalistic, cu calitati manageriale ( Propunere: Cristian Balaj – presedintele agentiei Nationale Antidoping, cu certe calitati manageriale, o persoana tanara si corecta, cu perspective serioase de a candida pe viitor la sefia FRF.)

Colaborarea cu o firma de marketing pentru dezvoltarea brandului FC Arges si infiintarea departamentului de marketing in cadrul clubului.

  1. Cooptarea fostelor glorii in anturajul clubului;
  2. Relatie consolidata cu suporterii si galeria – desemnarea unui reprezentant in relatia suporteri-conducere;
  3. Construirea unei mase sponsoriale pe temei juridic , cu persoane care pot sustine financiar intr-un procent mai scazut. ( diverse sponsorizari, redirectionarea 2% din impozitul pe venit catre FC Arges, taxe reclame banere firme la stadion, program socios din partea suporterilor cu sustinerea financiara etc).
  4. Relatia cu presa – desemnarea unui purtator de cuvant; care să aibă o relație bună cu fanii, o persoană agreată de fani si fara apartenenta politica.
  5. Un contract – clauza pentru viitorii investitori in ceea ce priveste brandul si palmaresul ( evitarea problemelor din trecut).

Cu respect,

Noi, suporterii

Redactia: Fară nicio legatură cu cele scrise mai sus, o mostră de susținere a FCA