Ar trebui ca în anul 2019, transportul de persoane să se desfășoare în condiții cel puțin decente și care să nu pună grav în pericol viața călătorilor care plătesc pentru acest serviciu. La începutul săptămânii vă prezentam cazul unui șofer la Publitrans prins băut în timp ce conducea autobuzul. De fapt, polițiștii argeșeni au desfășurat toată săptămâna controale pe linia transportului de persoane.

Popa Florin, purtător de cuvânt IPJ Argeș:  Poliţiştii Serviciului Rutier au desfășurat activități conform Calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, privind verificarea de transportului rutier de marfă și călători, acțiune ce se desfășoară la nivel european pe parcursul întregii săptămâni. În urma activităților, aceștia au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.262 de lei și au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulație 12 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare. Controalele vor continua până duminică.

Totodată, cu ocazia activităților, polițiștii l-au depistat pe R.V.D., de 41 de ani, din Pitești, care conducea un microbuz de transport persoane, având dreptul de a conduce suspendat. Șoferul se afla la Oarja, la momentul opririi în trafic, acesta având în micrubuz 14 pasageri.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.