Viorel Turcu, unul dintre cei mai mari fotbalisti ai lui FC Argeș, o stea a anilor 70-80, nu poate rămâne departe de echipa sa de suflet. Prezent la meciurile actualei echipe, în ciuda dificultăților locomotorii, lucru pe care am vrea să-l vedem mai des și de la alte foste glorii alb-violete, ”Sultanu”, la solicitarea redactorilor Știri de Pitești, face o analiză a actualei situații de la FC Argeș, indicând punctele slabe ale echipei, punctele forte și jucătorii de perspectivă.
Viorel Turcu a fost de trei ori campion al României, cu FC Argeș (1979), Dinamo (1984) și Steaua (1987). Fostul mijlocaș are și șapte selecții în prima reprezentativă a României.

A fost o mare presiune pe Dică

Viorel Turcu: ”Astept de ani de zile ca echipa mea de suflet sa promoveze in Liga 1, acolo unde ii este locul si sa mai vad stadionul plin de iubitorii acestei echipe.Pentru cei care nu stiu sau nu-si mai aduc aminte pe stadionul din Trivale am invins echipe celebre ca Real Madrid ,Panatinaikos Atena ,A.E.K. Atena, Valencia si multe altele.

Pentru a realiza mult dorita promovare, a fost adus un antrenor de Liga 1, pitesteanul Nicolae Dica, un antrenor tanar, dornic de afirmare, baiat inteligent care se documenta mereu si dorea sa-si promoveze echipa de suflet. Totusi, a renuntat o reîntoarcere la FCSB pentru a ramane la Pitesti…
Am văzut că a început campionatul increzator cu rezultate incurajatoare, dar in urma unor esecuri a inceput o presiune pe Nicu care in final a dus la demisia lui si, surpriza, acceptata imediat de conducer! Eu imi spun parerea mea si numai a mea, că Dica trebuia sa continue si cum il cunosc eu facea echipa de promovare.

Echipa nu-și găsește cadența, nu are continuitate în exprimare…

Viorel Turcu: ”Au trecut câteva etape fara Dica si echipa nu si-a mai gasit cadenta. In meciul cu Buzaul au alternat momentele bune ale echipei cu faze gândite, cu joc in viteza perpendicular si direct pe poarta si asa s-au inscris si golurile. Apoi a existat o cadere inexplicabila si o aparare nesigura. Concluzia mea este ca echipa nu are continuitate in exprimare pe toata durata meciului.
Sper ca stafful ethnic o sa stie sa regleze mecanismul. Avem o echipa tanara cu cativa jucatori cu experienta. Apararea trebuie sa fie mai sigura, sa intre cei mai in forma jucatori in teren, avem jucatori ca Serbanica, Motroc, Turda,Tofan… De la mijloc in sus am vazut jucatori capabili si de calitate.”

In jurul lui Prepelita trebuie construită echipa

Viorel Turcu: ”In jurul lui Prepelita trebuie construita echipa. Este un jucator cu mare experienta si totodata noul lideru. Cu Barbu, Popescu și cu cele doua aripi Blejdea si Grecu, care sunt doi jucători foarte buni și de viitor, cu Buhaescu varf impins de careu, F.C.ARGES va pune probleme oricarei echipe si va aduna multe puncte importante. Alexe, iar este un jucător cu experiență, a activat în Liga 1, pacat ca este accidentat acum.
Cu o pregatire buna la iarna si cu aducerea a 5-6 jucatori cu experienta si cu un real talent, care sa joace cu sufletul pentru pitesteni, nu sa spuna:” Am trecut si eu pe la Pitesti!”, vom promova.

Dupa parerea mea, dintre echipele de la 1-10, oricare poate promova. Diferenta este in organizare, valoarea jucatorilor si strategia clubului. Am o mare durere in suflet, fostii mei colegi trebuiau sa se implice mai mult, cu mult timp in urma, dar niciodata nu-i prea tarziu! Succes FC Argeș și noului antrenor Ionuț Badea, care este un băiat deosebit, cultivat și în care am mare încredere!”