stefanesti

Localitatea Ștefănești, proclamată oraș, deși nimic nu o recomandă pentru acest statut, este singura din țară care nu a pus nici până acum în posesie foștii proprietari de terenuri.
Astfel, prin sentințe judecătorești, cel puțin 10 păgubiți trebuie să primească despăgubiri și de câte 1000 lei pe zi pentru neutilizarea terenului.

Știri de Pitești a reușit să obțină declarații de la cei care de ani de zile se luptă cu un sistem bolnăvicios, o lege labilă care le-a permis actualilor și foștilor politicieni să ocupe abuziv terenuri care nu le aparțin. Cam ca în cazul pădurilor de la Vidraru.

Titus Gorgoi este unul dintre ei. Locuind la Cluj de ani buni, acesta ne-a declarat:

Eu am cerut 500 lei pe zi despăgubire, iar Instanța a hotărât să-mi dea 100 de lei. Intelegerea a fost să-mi dea o dată la 3 luni, după care Instanța a zis că oprește procedura. Dezinvestire se numește. Acum suntem în proces, în faza de fond. Am dat primăria Ștefănești în judecată și pe Civil și pe Penal. Eu am 2, 43 hectare și pe 5 decembrie avem o nouă înfățișare. Nu știu dacă vom câștiga, pentru că este o lege labilă, interepretabilă. Intr-o zi l-am sunat pe fostul primar, Dorin Bărbuceanu, să mă primească în audiență. A zis că da. Până să pornesc din Cluj, a doua zi l-am sunat iar, și mi-a zis să nu mai vin că se duce la o înmormântare.

Enache Eugenia, Petrescu Nicolae, Chiril Angela sunt doar câțiva dintre cei care au primit câștig de cauză. Toate aceste posesii s-au făcut pe timpul fostului primar PNL, Dorin Bărbuceanu, care a câștigat alegerile prin prisma USL.

Intre timp, mahării din județ au acaparat terenurile respective, pe care și-au construit case, deși nu au avut niciodată proprietăți aici. Și Sida, fostul ginere al președintelui Traian Băsescu a avut teren la Ștefănești, pământ deținut acum de o firmă olandeză.

Omul de afaceri Gheorge Badea, cel care și-a însușit abuziv parcul copiilor din Mărășesti, a luat cu asalt terenul unui cetățean care până de curând a lucrat în SUA și a trimis mii de mailuri către primăria Ștefănești. Dar despre acest subiect, în edițiile următoare. Gheorghe Badea, patronul Subansamble, este cetățean de onoare al Piteștiului.

In acest moment nu mai există nici un metru de pământ liber în Ștefănești.

Vom reveni!