După plecarea lui Nicolae Dică de la cârma lui FC Argeș, conducerea clubului s-a mișcat rapid pentru găsirea unui nou antrenor. Iar acesta este tot un argeșean, un alt fost antrenor al lui FC Argeș, Ionuț Badea.

Cristian Gentea, pentru Știri de Pitești: Am avut o discuție extrem de promițătoare cu Ionuț Badea și aproape sigur el va fi noul antrenor! Mâine seară se va lua decizia finală! Are o imagine impecabilă, cred că este cea mai bună alegere!

Badea și-a început cariera de antrenor la ultimul club la care a evoluat ca jucător, FC Argeș, conducând echipa în sezonul 2007-2008 la promovare din Liga a II-a. Apoi, cu aceeași echipă, a reușit menținerea în Liga I, mai mult, încheind sezonul 2008-2009 pe locul 10. FC Argeș a fost însă retrogradată la „masa verde”, din cauza scandalului în care a fost implicat patronul echipei, Cornel Penescu. A început sezonul 2009-2010 la FC Argeș, în divizia secundă, însă în pauza de iarnă a demisionat din cauza problemelor financiare. A ajuns la Internațional Curtea de Argeș, pe care a salvat-o de la retrogradarea din Liga I.

Odată cu desființarea echipei din Curtea de Argeș, Badea a ajuns la Pandurii Târgu Jiu cu care a debutat în sezonul 2010-2011