La sfârșitul săptămânii, la Centrul Cultural Pitești, a fost organizată o expoziție inedită. Aflată la a treia ediție, ”Expoziția de semințe tradiționale” a reunit iubitori ai grădinăritului din mai multe județe alte țării. Astfel, participanții și publicul piteștean au putut face schimb de informații privind plantarea și creșterea legumelor și a florilor, dar mai ales de semințe și bulbi, totul gratuit.

Simona Fusaru, organizatoarea evenimentului, ne-a împărtășit din secretele acestei pasiuni: ”La un moment dat a existat o explozie de mutări de la oraș la țară. Orășenii s-au apucat de crescut legume și flori așa cum se pricepeau și ei. Cumpăram semințe din magazin, nu cunoșteam prea multe despre ele, unele se prindeau, altele nu. Și așa a apărut această idee prin care dorim să ne întoarcem la modul tradițional. Noi lucrăm în favoarea pământului și nu împotriva lui și încercăm să facem totul cât mai natural. Miscarea e europeana, semintele viabile se daruiesc oricui – reactie la hibrizii licentiati -, gratis, pe principul ia ce iti trebuie, inmulteste si daruieste mai departe. In tara sunt peste 1000 de oameni care fac asta.”

Iată că, în buricul unui oraș mai mult industrial decât axat pe protejarea naturii, oameni sensibili aduc un colț de frumos, arome și gust, dăruindu-le celor care vor să redescopere grădinăritul tradițional. Felicitări și la multe ediții!