Liceul cu Program Sportiv Pitești este o instituție care a dat, dă și va da mari campioni. Doar dacă ne rezumăm numai la faptul că acest liceu încasează venituri frumoase din transferurile naționale și internaționele ale fotbaliștilor care și-au început cariera la LPS, ne putem face o imagine despre valoarea educațională-sportivă a liceului. Cadre devotate, antrenori exigenți, și un director care nu s-a mulțumit cu puțin. Silviu Corodi a vrut ca liceul pe care îl conduce să pășească în 2019, nu doar ca rezultate sportive, ci și ca viitoare condiții de desfășurare a activității. Astfel, în acest moment, se lucrează la căminul internat și la o super modernă cantină. Cea din urmă, în valoare de un milion de euro, va fi dată în folosință în luna august și este dotată cu tot ce este de calitate pe piața de specialitate.

Silviu Corodi, director LPS: ”Cantina va arăta extraordinar, am folosit doar materiale de calitate, avem încălzire prin pardoseală, aparatură modernă pentru bucătărie, sală de mese aranjată până în cel mai mic detaliu, până și mașini de calcat la scară industrială. In paralel construim căminele care vor avea în jur de 30 de camere și 10 apartamente. La noi în liceu învață în jur de 670 de elevi, dar se antreanează cam 1 200. Condițiile pe care le creăm acum vor fi de un înalt nivel, așa cum sunt și performanțele noastre. Avem elevi care excelează în toate domeniile competiționale. Mai mult ni s-a aprobat prin CNI construirea unei săli polivalente de 200 de locuri și o bază sportivă multisport cu vestiare. Liceul cu Program Sportiv Pitești este un centru de excelență în sport.

Pentru că tot ne aflam la LPS, am aruncat o  privire pe tabelul de admitere la liceu: notele erau foarte mari, de nivelul colegiilor de elită, semn că bătălia este mare la liceul sportiv. O speranță pentru sprotul românesc, tinerii încă își doresc o carieră sportivă, chiar și într-o țară unde acest domeniu este subfinanțat, dar unde adevarații oameni de sport reușesc prin disciplină și perseverență să înfăptuiască lucruri de durată.