Penultimul meci disputat de FC Argeș la Academica Clinceni nu le-a adus piteștenilor terminarea unui sezon care să ofere o palidă mângâiere clubului dar mai ales fanilor. Vineri, Academica Clinceni a reușit să obțină un 2-1 cu FC Argeș, prin golurile lui Patriche min. 81 și Horșia 90+2, după ce Năstăsie a deschis scorul în min. 8.Golul victoriei a adus matematic promovarea directă a Academicii în Liga 1.

După acest eșec, fanii alb violeți s-au dezlănțuit în mediul online, reproșându-le jucătorilor lipsa de motivație iar oficialilor din Trivale faptul că nu au făcut tot ce este posibil pentru ca istoricul club să ajungă din nou unde îi este locul, în Liga 1. De altfel, o situație neplăcută s-a petrecut chiar pe stadionul din Clinceni unde stafful și jucătorii lui FC Argeș au fost înjurați chiar de cei care stăteau în loja oficială, o atitudine în totală disonanță cu spiritul sportiv.
In altă ordine de idei, doar două echipe din cele 20 care au cerut licenţa nu au primit-o, din cauza problemelor avute. Este vorba de Sportul Snagov şi FC Argeş, dar acestea oricum nu mai puteau prinde nici măcar locul de baraj.
Instanța de fond a respins ca inadmisibilă cererea de acordare a licenței formulată de Fotbal Club Argeș și a refuzat acordarea licenței de participare la campionatul național Liga 1, în sezonul competițional 2019-2020, întrucât forma juridică de organizarea a clubului, de drept public, încalcă prevederile art. 11 alin. 1 din RNLC&FPF”, se arată în comunicatul Federaţiei.

FC Argeș va încheia sezonul acasă, în compania echipei Snagov. Este ultima șansă pentru vulturi să arate că este o echipă închegată și care în ciuda tuturor încercărilor își menține blazonul. Totuși, după venirea antrenorilor Augustin Eduard și Paul Ciobanu, FC Argeș a avut un parcurs interesant, reușind să încurce socotelile unor formații care luptau acerb pentru promovare.

Academica Clinceni: Vâlceanu – Nicola, Găina, Patriche, Pârvulescu – Șut, Barbu – Gliga, Olariu, Ion – Buziuc
Rezerve: Ureche, Achim, Mihalcea, Marrone, Pațurcă, Mitrov, Horșia
Antrenor: Ilie Poenaru
FC Argeș: Popescu – Hrenciu, Vișa, Turda – Buleică, Costin, Panait, Șerban – Năstăsie, Nilă, Barbu
Rezerve: Grecu, Stan, Popa, Florescu, Oancea, Gheorghe, Enceanu
Antrenor: Augustin Eduard

Sursa foto: GSP