În perioada iunie 2016 – aprilie 2019, Consiliul Județean Argeș a investit în TOTAL – 33.106,23 mii lei în unitățile de învățământ din Argeș, cea mai mare sumă investită în infrastructura școlară din județ, din 87 de comune, finanțând sau cofinanțând 283 de proiecte ale primăriilor, proiecte ce au vizat școlile – extindere, reabilitare, modernizare, construire sau amenajare de grupuri sanitare în interiorul școlilor.

În ceea ce privește situația grupurilor sanitare aflate în exterior – În județul Argeș doar în 20 de localități mai sunt școli care au toaletele în exterior. Este vorba de 29 de grupuri sanitare, însă majoritatea aflate în diverse faze de lucru, avizare, licitație, construcție.

Noul an școlar începe cu doar 4 unități care nu dețin autorizație sanitară de funcționare (Stoenești, Vedea, Bălilești și Mălureni), în condițiile în care fie se mută, fie se desființează, fie se lucrează pentru a intra în conformitate: 119 clădiri fără autorizație ISU pentru securitate la incendiu, dintr-un total de 849.  Dan Manu, președintele CJ a declarat că 4 școli vor fi închise: ”Un număr de șase unități de învățământ sunt pe cota de avarie, iar patru dintre acestea nu dețin autorizație sanitară de funcționare. Este vorba despre unități din comunele: Stoenești, Vedea, Călinești și Mălureni. Acestea vor fi suspendate într-un viitor apropiat”.