La 10 noiembrie 1919, la Pitești erau inaugurate cursurile Școlii normale de Băieți, având 134 de elevi, instituție a cărei menire era pregătirea învățătorilor atât de necesari în condițiile făuririi Romăniei Mari.
Pe 6 octombrie 1920 Regele Ferdinand I al României a semnat Înaltul Decret nr. 4045, prin care s-a aprobat ca Școala Normalã de la Pitești sã poarte numele de „Alexandru Odobescu“.
De-a lungul timpului, Odobescu a trecută prin mai multe transformări, fiind chiar și Școala Normalã de Învãțãtoare sau Școala Medie Mixtã Nr. 3 de 10 ani „Alexandru Odobescu“, începutul etapei învãțãmântului liceal.

În perioada 1967 – 1968, în condițiile trecerii la învãțãmântul liceal de 12 ani, instituția a primit titulatura de Liceul Nr. 3 „Alexandru Odobescu“. La sfârșitul acestui an școlar nu au fost absolvenți pentru cursurile de zi.

Pe 17 septembrie 1973, anul școlar 1973 -1974 s-a deschis în localul actual al liceului, situat în strada Pescarilor Nr. 20, cartierul Rãzboieni. Școala era patronatã atunci de I.R.N.E. Colibași.

La1 septembrie 1974 Liceul „Alexandru Odobescu“ a devenit Liceul de Electrotehnicã și Fizicã, instituție școlarã specializatã mai ales în pregãtirea personalului mediu necesar industriei și cercetãrii energetice nucleare din județul Argeș, iar de la 1 septembrie 1993, denumirea oficialã a instituției a devenit Liceul Teoretic „Alexandru Odobescu“ Pitești.

Joi, 8 noiembrie, Consiliul Școlar al Elevilor C.N.A.O. va organiza un spectacol cu momente de teatru si muzică, pregătite de Clubul de Teatru si Clubul de Muzică din cadrul liceului, pentru a marca împlinirea a 99 de ani. Elevii și cadrele didactice îi așteaptă pe foștii elevi și nu numai să fie alături de ei, la sediul colegiului din Războieni, cu începere de la ora 10.00.