La sedinta de Consiliu local din 31.10, despre care am mai relatat, prin HCL nr.358 s-a aprobat proiectul de hotărâre privind  propunerea de instituire a regimului de arie naturală protejată  de interes national și declararea ca rezervație naturală pentru zona naturală, „Pădurea Trivale” aferentă terenului cu vegetație forestieră , în suprafață de 374,3658 ha, aflat în proprietatea statului, pe teritoriul unității administrativ – teritoriale Pitești.

La o zi dupa ce in toata tara a avut loc Marșul pentru Păduri, o mare parte dintre consilieri locali iau taurul de coarne.

Pe site-ul primariei va fi pus in dezbatere publica pentru 30 zile un nou proiect de hotărâre care are în vedere  propunerea de  instituire a regimului de arie naturală protejată de interes national și declararea ca rezervație naturală pentru zona naturală,, Pădurea Trivale” și pentru restul suprafeței de teren cu vegetație forestieră indiferent de forma de proprietate, situată în municipiul Pitești.

Proiectul de hotărâre s-a întocmit în baza prevederile OUG nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a flotei și faunei sălbatice, cu modificările și completările ulterioare și ale art.196 alin (1) litera a) din Codul Administrativ.

Actuala propunere de hotarare care se va supune votului Consiliului local dupa ce va sta in dezbatere publica 30 zile este initiata de nu mai putin de 19 consilieri din majoritatea partidelor prezente in Consiliul Local Pitesti. Din informatiile pe care le detinem,acestia sunt: Apostoliceanu Sorin,Gentea Cristian,Olariu Gheorghe-Ionuţ, Bănică Iuliu-Radu,Costescu Cătălin, Janţă Constantin-Daniel, Matei Ion, Neacşu Mariean, Popescu Ionuţ, Preda Marin, Preduţ Mariana-Tatiana, Tudosoiu Dumitru, Zidaru Laurenţiu-Marian, Florea Daniel, Morlova Eduard, Zidaru Ionuţ-Gabriel, Bărbulescu Ilie, Bârlogeanu Marioara, Dinu Dănuţ.

Practic, de pe lista consilierilor care vor promova aceasta hotarare, par a lipsi tocmai reprezentantii PNL, angrenati in aceste zile in lupta interna pentru nominalizarile pentru viitoarele alegeri locale.