Creșterea natalității și bunăstarea familiei sunt foarte importante pentru ALDE. Mamele și copiii în special s-au aflat în centrul interesului nostru. Europarlamentarii ALDE vor continua să susțină toate investițiile în sistemul public de sănătate pentru ca acestea să ajungă la nivelul standardelor europene, să sprijine sistemul de educație și, în paralel, să pledeze pentru majorarea alocațiilor pentru copii și a indemnizațiilor maternale.
Doi argeșeni vor reprezenta ALDE Argeș pe lista pentru Parlamentul European – deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte al partidului și secretarul de stat Robert Tudorache. Cei doi au pledat, printre altele, pentru ca nou-născuții din Pitești să beneficieze de sprijin financiar și vor continua să facă lobby pentru acest lucru, dar și pentru ca micuții să beneficieze de locuri de joacă adecvate și sigure.
#Ce a făcut ALDE pentru mame și copii
*Asigurăm accesul gratuit în creșe pentru cel puțin 30.000 de copii
Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro
*Am majorat alocațiile pentru copii
De la 1 aprilie 2019, 3,6 milioane de copii din România au alocaţiile mărite! Pentru cei cu vârsta de până la 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi, alocaţia creşte de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalţi copii, de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună.
*Acordam 3,37 milioane de euro fonduri europene pentru educație de calitate în creșe, la nivel național.
*A fost aprobată Strategia Națională în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați pentru perioada 2018-2021.
*Am derulat lucrări de reabilitare pentru 19 maternități, 4 dintre acestea (Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Braşov) fiind recepţionate în anul 2018, implicând o investiţie totală de 18 milioane Euro.
*Am crescut cu 17,7% indemnizația lunară minimă pentru concediul de creștere a copilului.
*Am crescut cu 22,4% stimulentul de inserție, de la 500 la 650 de lei.

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), publicat de SC MBC News Press, M.F.C. 41190002