Consiliul Local Pitești a aprobat mărirea tarifului la gigacalorie, dar nu fără niște dezbateri acide.  Deși viceprimarul Laurențiu Zidaru propusese o mărire de 65%, consilierul Cristian Gentea s-a opus, și cus prijinul altor consilieri, până la urmă mărirea se va face cu 13%. Replicile ironice nu au lipsit.

Cristian Gentea: „Când am citit acest proiect de hotărâre, am zis că nu mai văd bine! Nu știu cine a stabilit că 15 milioane (n.r. subvenție) pentru Termo Calor sunt suficienți, dar a ieșit un preț pentru populație de 374 lei/Gcal. Nu sunt de acord cu așa ceva! Mie mi-a dat 260 lei, cu un efort bugetar suplimentar de 5 milioane lei pentru subvenție”.

In schimb, consilierul local Mariean Neacșu l-a numit pe Zidaru ”eminența cenușie” a adminstrației locale:„Nu pot să fiu de acord cu propunerea acestei <<eminențe cenușii>> în materie de cultură, învățământ și alte domenii! Sunt de acord cu prețul propus de domnul Gentea, pentru că 374 lei ar însemna o creștere de 100% față de 2017! L-aș întreba pe domnul Zidaru cât au crescut salaiile în Primărie din 2017 până acum, înseamnă că au fost bani la bugetul local. Să-mi prezinte gradul de suportabilitate al piteștenilor! La 260 lei/Gcal, ar crește subvenția plătită de Primărie cu 5,2 milioane lei”.Replica viceprimarului Laurențiu Zdaru nu s-a lăsat așteptată:” Vă mulțumesc pentru eminența cenușie, dar cu riscul de a vă plăti eu meditațiile, o să vă explicăm de ce este necesară această mărire”.

Intr-un final s-a hotărât ca prețul unei gigacalorii pentru populație să craescă de la 230 lei cât este în prezent la 260 lei, începând cu 1 aprilie.