Astăzi avem o zi destul de mohorâtă, cu precipitaţii slabe. Vor domina ninsorile şi lapoviţa, care apar prin vest, nord-vest, prin centru, sporadic şi în celelalte regiuni, potrivit stirileprotv.ro.

Se menţine riscul de polei. În zonele de munte va ninge trecător, iar vântul se va înteţi în sud-vestul ţării, dar şi în estul extrem. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, pleacă de la minus 1 grad în depresiuni şi ajung pe la 7 grade în sud-vestul ţării.

În regiunile sudice, în orele dimineţii cerul va fi acoperit de nori şi pe arii restrânse vor veni precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai târziu apare şi soarele, iar termometrele vor indica 4-5 grade Celsius.

Joi, soarele se arată în multe zone, însă prin centru şi nord-est mai vin câteva ninsori slabe, iar pe la câmpie, dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă. În noaptea de joi spre vineri, în depresiunile din estul Transilvaniei o să fie ger.

Vineri prindem o zi destul de însorită. Doar prin sudul şi sud-vestul ţării se aşteaptă nori de joasă altitudine sau ceaţă. Pe înserat şi în noaptea următoare precipitaţiile cuprind jumătatea sud-vestica, vor fi ninsori şi lapoviţă, aşa că revin condiţiile de polei.

Sâmbătă, norii se înmulţesc, precipitaţiile vin mai întâi în jumătatea sud-estică, apoi şi în resul ţării. Se înteţeşte şi vântul, va ninge la munte şi în Moldova, iar în celelalte zone va cădea lapoviţă şi se poate forma polei.