Sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare așa cum au anunțat judecătorii în urmă cu o săptămână, după audieri care au durat șase ore a fost data acum cateva minute.

Decizie definitiva ICCJ pentru Liviu Dragnea. Sentinta in dosarul angajarilor fictive

Liviu Dragnea rămâne cu sentința de la fond. 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Se respinge apelul DNA. Procurorii cereau pedepse mai mari.

Bombonica Prodana, achitată pentru abuz în serviciu, ea plătind prejudiciul.

Liviu Dragnea, Floarea Alesu și Stoica sunt obligați să plătească daune de 23.445 de lei.

Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare. Pentru Marineci, termenul de încercare este de 5 ani.

Adriana Botorogeanu, 2 ani de închisoare cu suspendare condiționată.

Descontopește pedeapsa de un an de închisoare pentru Gheorghe Nicușor, pentru abuz în serviciu. El primește trei luni cu suspendare pentru fals intelectual.

Constantin Balaban, Valentina Marica, Gheorghe Nicușor, achitați pentru abuz în serviciu. Balaban, un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Achitare pentru Olguța Ștef pentru abuz în serviciu. Un an cu suspendare condiționată pentru Ștef Olguța pentru fals intelectual.

• Liderul PSD a avut duminică seara o reacție nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are ”bagajele făcute”: ”E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”. „Sunteți pregătit să mergeți la pușcărie?”, l-a întrebat o altă jurnalistă. „Dumneavoastră sunteți?”, a replicat liderul PSD, după care a adăugat: „Nimeni nu e pregătit, doamnă”.
La termenul din luna martie, la instanța supremă, Liviu Dragnea a susținut din nou în fața magistraților că este „total nevinovat” în dosarul angajărilor fictive, că acesta este unul politic și că dacă va fi menținută condamnarea la închisoare, ar vrea să știe pentru ce.
• Vă reamintim, Judecătoarea Luciana Mera, membră în completul de 5 care judecă acest dosar, urmează să se pensioneze în 1 iunie. Dacă până la acea dată nu va fi pronunțată o decizie, în complet va fi numit un nou magistrat, iar judecarea dosarului ar putea fi reluată. Între timp, faptele ar putea ajunge la perioada de prescriere.
• In același timp, premierul Viorica Dăncilă a chemat toți miniștrii, începând cu ora 13.00. Premierul nu intenționează să-și dea demisia, în ciuda modului dezastruos în care a fost organizat votul în diaspora.
Premierul Viorica Dăncilă a spus duminică seara că nu are de ce să demisioneze și că, „dacă se vrea într-adevăr demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură”.
Reamintim că mii de oameni din diaspora nu au apucat să voteze, după multe ore de stat la coadă.

Stire in curs de actualizare …