Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale a nuanțat poziția USR privind refuzul de a intra guvernare și a explicat că nu dorește „majorităţi de cârpeală, doar pentru un lucru sau altul, tocmai pentru a da din nou vânt în pânze PSD-ului”. Barna este marele câștigător al alegerilor Europarlamentare și o figură politică văzută ca o mare speranță pentru normalitate.

Votat în special de tineri cu studii medii și superioare, acerbi opozanți ai PSD-ului și mediei pro partidul de guvernământ, mulți s-au simțit trădați când liderul USR a sărbătorit victoria de la Europarlamentare fix în studioul Antenei 3. In mediul online s-au exprimat suficiente păreri de dezamăgire față de această mișcare uluitoare, considerată disprețuitoare.

Totuși Dan Barna nu este chiar atât de nou în politică. El a făcut parte din Guvernul Cioloș, fiind secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Cum a vazut Barna această demnitate? Ca pe o vacanță mai lungă. Intr-un interviu (care poate fi urmărit mai jos), șeful USR povestește: ”Când am acceptat telefonul ala de la Dacian Cioloș, din 2016, când mă chema la Ministerul Fondurilor Europene să fiu secretar de stat, m-am gândit: Ok, sunt 6 luni, e ca o vacanță mai lungă.”

Referitor la candidatura de la prezidențiale, Barna a explicat de ce renunță la pasiunea sa pentru benzile desenate și se dedică poporului, vorbind despre el la persoana a 3-a, așa cum făcea Elena Udrea pe timpuri, când își aducea singură elogii.

Dan Barna: ”Mie mi-ar fi foarte ușor să mă dau de-o parte, și să mă întorc la colecția mea de benzi desenate, la cartea veche, să călătoresc cu Olguța (n-r soția sa) în diverse locuri ale lumii…Dar acum simt că este mai mult decât despre mine, despre povestea lui Dan Barna în politică…”
Ne-a plăcut asta cu povestea lui Dan Barna în politică…Liderul USR se vede ca o poveste, probabil de aia are și sloganul ”Fericiți în România!” Hai, că 5 ani, trec repede, gândiți-vă că este o vacanță mai lungă, așa…