Şase percheziţii au avut loc joi dimineață în Bucureşti şi în judeţul Arges. Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală. Potrivit anchteatorilor, suspecţii ar fi adus de afară peste 300 de maşini pe care le-au vândut în România fără a le înregistra în evidenţele contabile. Prejudiciul adus statului este de peste 5.200.000 de lei.
Șapte persoane urmează să fie aduse la audieri.

„În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române efectuează șase percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Argeş, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unei societăţi comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”, anunţă IGPR.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5.200.000 de lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul specialiştilor criminalişti şi al poliţiştilor de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.