Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează, miercuri, 28 de percheziţii, în 16 judeţe, inclusiv Argeş, şi în Capitală, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2013 – 2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate livrările către beneficiari, în sumă de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului către bugetul de stat”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, reprezentanţii societăţii respective ar fi declarat achiziţii în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societăţile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane urmează să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru a fi audiate şi dispuse măsuri legale.

„Sunt vizate sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”, arată sursa citată.

Activităţile beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.