În anul 2018, ca urmare a măsurilor adoptate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, deficitul de personal al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a scăzut cu 3%. În acest moment gradul de ocupare al posturilor din instituție depășește 85%.
De asemenea aproape 3% din polițiștii încadrați și-au suspendat raporturile de serviciu cu unitatea, la cerere, pentru desfășurarea de activittăți în cadrul unor organisme internaționale, iar același procent se află în concedii de creșterea și îngrijirea copilului cu vârsta de până la 2 ani.
În urma concursurilor organizate în perioada analizată, au fost ocupate un număr de 43 de funcții de conducere, iar prin concursurile cu recrutare din sursă externă, au fost ocupate 2 posturi vacante de ofiţeri de poliţie și 2 de agenţi de poliţie.
Totodată, ca urmare a absolvirii instituțiilor de invățământ ale M.A.I., 23 de agenţi de poliție și un ofițer de poliție au fost repartizaţi la unitatea noastră.
În cadrul celor 2 sesiuni de recrutare, lucrătorii din cadrul Serviciului Resurse Umane au înregistrat cu 30% mai multe cereri de participare la concursurile de încadrare și au înaintat către instituțiile de învățământ cu 34% mai multe dosare de candidat decât în anul 2017.