Poliția Rutieră Argeș cu aparate pentru detectarea consumului de substanţe psihoactive. Două astfel de aparate au intrat în dotarea poliţiştilor argeşeni, unul la Serviciul Rutier Argeş şi unul la Biroul Rutier Piteşti.

Conform Codului Penal, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani., aparatul asigurând atât depistarea substanţelor cu efect psihoactiv, cât şi a substanţelor interzise. În situaţia detectării unor astfel de substanţe, indiferent de concentraţie, se va întocmi dosar penal, totodată conducătorul auto depistat fiind şi condus la o unitate medicala pentru prelevarea mostrelor biologice.

Consumul substanţelor psihoactive are un efect pronunţat în privinţa capacităţii de a conduce, diminuând reflexele şi viteza de reacţie, precum şi percepţia asupra traficului. Totodată, nu trebuie uitat nici efectul asupra stării de spirit a celor care au consumat, conducătorul auto putând trece cu foarte mare uşurinţă de la o stare de spirit la alta, devenind nervos şi chiar agresiv.