Atacul armat de la coaforul Perla a scos la iveală o mulțime de disfuncționalități ale sistemului. Tragedia a avut loc la data de 5 martie 2012, la17:30 în salonul Perla de pe Șoseaua Stefan cel Mare, București. Autorul, Gheorghe Vlădan s-a dus înarmat la locul de muncă al soției și a început să tragă, ca urmare a atacului au murit două persoane iar alte șase au fost rănite. Criminalul era angajat al Ministerului Administrației și Internelor iar fosta sa soție depusese mai multe plângeri în care îl acuza de violențe.

Insă, și Piteștiul are cazurile sale celebre de angajați ai MAI – polițiști – care au comis crime sau altfel de violențe notabile. De departe cel mai celebru caz este cel al lui Cristian Cioacă și soția sa, avocata Elodia.

Cristian Cioacă a fost condamnat pentru uciderea soției sale, deși cadavrul nu a fost găsit.

Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv în 2016 la 16 ani si 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

 

Avocata Elodia Ghinescu, disparută de acasă în seara zilei de 29 august 2007, a fost declarata oficial moartă în noiembrie 2011, judecatorii Tribunalului Arges condamnându-l definitiv și irevocabil pe soțul Cristian Cioaca la 16 ani si 8 luni de detenție, în ciuda faptului că nici pâna în ziua de azi cadavrul femeii nu a fost găsit. Cazul Cioacă a ținut pe jar o țară întreagă, prin tratarea excesivă a subiectului de către televiziuni și presa scrisă, dar și prin atitudinea zeflemistă pe care a avut-o polițistul piteștean pe parcursul anilor cât a fost cercetat.

Un polițist DIPI a tras 9 focuri de armă și a incendiat un apartament

Tot la Pitești, un ofițer în vârstă de 36 de ani a deschis focul la întâmplare. Cu câteva clipe înainte și-a incendiat apartamentul, după ce s-a certat cu soția.

Polițistul a tras nouă gloanțe și a rănit doi oameni. Acesta lucra în fosta structură a Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Sâmbătă, un polițist de la Crimă Organizată și-a executat copilul după care s-a sinucis.

Aflat în divorț cu soția, Marius Franțescu s-a răzbunat în cel mai crunt mod: și-a împușcat în cap băiețelul de numai 3 ani, după care s-a sinucis. Fosta soție -tot polițist – a fost cea care a anunțat la 112 că nu poate intra în casă, pompierii intervenind pentru spargerea ușii…în spatele ei au descoperit oroarea.

Marius Franțescu este fiul unui consilier local din Mioveni și avea 29 de ani. Acesta a lăsat câteva bilete de adio în care își justifica hotărârea de a-și ucide copilul și de a se sinucide.

La începutul anului, Marius Franțescu trecuse cu brio testul psihologic. Numai că testările pe care le fac polițiștii sunt vechi de 40 de ani, Ministerul de Interne recunoscând că nu au licență.

Printre întrebările la care trebuie să răspundă polițiștii sunt: Ai minţit vreodată?/ Prefer să fiu „lup” şi să-i mănânc pe alţii, decât să fiu „miel” mâncat de ceilalţi / Pentru a-mi realiza scopurile, adesea mă prefac, joc teatru”/ „Distanţa în kilometri dintre două localităţi este mai mare dacă este parcursă pe jos decât cu maşina?