Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de râspândire a epidemiei cu COVID-19, Guvernul va decide, prin ordonanță de urgență, prorogarea primului termen de plată, de la 31 martie la 30 iunie 2020, a anunțat ministrul Finanțelor. Tot până la termenul respectiv, 30 iunie 2020, vor beneficia de bonificația de 10%, personele fizice care plătesc integral impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport.

Primăria Municipiului Pitești vă oferă alternativa plății online a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresa www.ghiseul.ro. Pentru achitarea impozitelor și taxelor locale sau a amenzilor online, cu cardul bancar, se acceptă la plată carduri emise de orice bancă, serviciile fiind disponibile și funcționând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
Primăria Municipiului Pitești oferă, persoanelor fizice și juridice, și alte servicii electronice, cum ar fi:
1. Obținerea certificatului de atestare fiscală online, prin intermediul site-ului www.primariapitesti.ro,
2. Comunicarea prin e-mail sau pe platforma de contact www.primariapitesti.ro, secțiunea “Impozite și Taxe Locale”, a actelor administrative-fiscale, emise de Direcția Impozite și Taxe Locale,
3. Depunerea online a declarațiilor fiscale pentru declararea/scoaterea din evidența fiscală a bunurilor (clădiri, terenuri, mijloace de transport), precum și pentru declararea impozitului pe spectacole, serviciu electronic disponibil la adresa www.primariapitesti.ro., anunţă municipalitatea.