Registrul Auto Român a anunţat o serie de modificări privind înmatricularea autoturismelor provenite din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord. Ȋn acest caz, va fi nevoie de reomologarea vehiculelor noi. De asemenea, autovehiculele second-hand, cu volanul pe partea dreaptă, care provin din Marea Britanie, nu vor mai putea primi cartea de identitate, indiferent de omologarea în baza căreia au fost înmatriculate.

Modificările nu vizează maşinile deja înmatriculate în România. Toate acestea ar putea intra în vigoare începând cu data de 30 martie 2019.

”Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologări individuale, cu verificarea condiţiilor tehnice aplicabile pentru vehicule noi. De asemenea, o CIV eliberată pe baza unei omologări UE de tip acordată de UK, pentru un autovehicul nou provenit din UK şi care nu a fost încă înmatriculat, îşi va pierde valabilitatea şi nu mai poate fi utilizată la înmatriculare. Prin urmare, RAR recomandă înmatricularea vehiculelor aflate în această situaţie până cel mai târziu la data de 29.03.2019”, a transmis RAR., potrivit Stiripesurse.ro.