Așa cum anunțam de dimineață, salvamontiștii argeșeni au mers la București pentru a-i convinge pe membrii Comisiei de Apărare și Ordine Publică din cadrul Camerei Deputaților dar și pe reprezentanții IGPR să voteze în favoarea acestei inițiative. Salvamontiștii argeșeni și-au motivat astfel demersul: Mașinile salvamontiștilor trebuie dotate neapărat cu girofar, pentru că noi transportăm persoane rănite până la cel mai apropiat spital sau pâna la întâlnirea cu ambulanțele care preiau victimele pe traseu. Anul trecut, am stat o oră în trafic cu o turistă străină. Până și ANAF-ul are girofar, iar salvatorii care acționează contra timp, nu.

Alături de Salvamont Argeș a fost și Salvamont Gorj, care a susținut proiectul: Argeșul și Gorjul s-au zbătut, pentru că la Gorj este președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu și cum el este plecat în Franța ne-am dus noi, cei din Argeș. Impreună și cu deputatații Andrei Gerea și Nicolae Velcea am reușit să le explicăm de ce sunt atât de necesare aceste girofare, practic salvează viețile turiștilor răniți pe munte, prin scurtarea timpului de a ajunge la primul ajutor medical de specialitate, a declarat pentru Știri de Pitești, Cristian Toma, Salvamont Argeș.

De altfel, inițiativa a plecat din partea vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Simona Brătulescu care a conștientizat necesitatea dotării mașinilor Salvamont cu girofar.