Miercuri, la Tribunalul Argeș, a avut loc ultima înfățișare în procesul intentat de familia Andreei Țurlea, tânăra din Călinești, omorâtă cu mai multe lovituri de cuțit de soțul ei cu care avea doi copii mici. In momentul săvârșirii crimei, cei doi soți se aflau în proces de divorț, Andreea dorind să se despartă de el, după ani de abuz fizic și psihologic. In perioada divorțului, tânăra a fost hărțuită neîncetat, atât la locul ei de muncă, dar mai ales prin mesaje prin care era amenițată cu moartea, atât ea, cât și cei mici, mesaje care s-au găsit în telefonul inculpatului. Deși s-a adresat poliției din localitate, cu mesajele în mână, femeia a fost ignorată. Ba mai mult, spunea mama acesteia, tratate în zeflemea.

Cu toate că la începutul procesului, Alin Țurlea, a ”amenințat” cu aducerea unor martori, cum ar fi cămătari, dar și a altor probe care să conteste caracterul îndoielnic al celei care i-a fost soție, probe menite să-i demonstreze nevinovăția, rechizitoriu a probat tocmai contrariul, presupușii martori nefiind de găsit. Astăzi, la ultima înfățișare, procurorul de caz a cerut aplicarea a două pedepse cu închisoarea, pentru violețe și pentru omor. Mai mult, avocatul familiei Andreei, Cătălin Dumitrașcu a avut o pledoarie de final prin care a punctat niște aspecte foarte importante: ”Cuvintele sunt puține, deși la primul termen s-a spus că se vor aduce probe de nevinovăție, până acum inculpatul nu a reușit acest lucru. Este păcat că am ajuns până în acest moment, să stăm cu dosarul timp de un an, deși toate probele îl indică  pe inculpat ca autorul omorului. Există probe video, mesaje de amenințare, martori, declarația tatălui inculpatului, probe ADN etc, toate arătând că fapta îi aparține soțului. Nicio sumă de bani nu poate să recreeze acel cămin distrus de fapta necugetată a inculpatului, însă familia solicită daune morale.”

Avocatul inculpatului a cerut, în schimb, ca până la pronunțarea verdictului, Alin Țurlea să beneficizeze de arest la domiciliu, fapt puțin probabil să se întâmple, din moment ce pe parcurul acestui an, Țurlea a fost în detenție.

Intrebat dacă are ceva de declarat, presupusul ucigaș, a ales tăcerea, cu toate că la începutul procesului era vocal și foarte sfidător mai ales la adresa mamei Andreei pe care o înfrunta arogant în sala de judecată.

Familia Andreei a cerut daune de 450 de mii de euro. Andreea avea 29 de ani în momentul când firul vieții i-a fost curmat brutal în casa părinților ei, unde cei doi locuiau, prin bunăvoința mamei tinerei. După moartea ei, cei doi copii, o fețiță de grădiniță, și un băiețel de clasa a 3-a, au rămas în grija bunicii materne. Toți vor locui în casa de la Călinești, unde s-a întâmplat oroarea, casă care acum se află într-o totală renovare. Peste 2 săptămâni, familia și prietenii Andreei, vor afla verdictul, ei rugându-se pentru ca Andreea să primească pe pământ dreptatea cuvenită.