În perioada 12-14 aprilie are loc cea de-a 42-a ediție a Simfoniei Lalelelor. Toată lumea a așteptat să vadă cum se poziționează membrii PSD, după cele petrecute în zilele cât primarul Cornel Ionică a fost demis, perioadă în care i-a ținut locul viceprimarul Sorin Apostoliceanu și care a aruncat către Ionică o serie de acuzații. Așa că astăzi, pe scena improvizată a urcat doar Cornel Ionică alături de invitați, Sorin Apostoliceanu, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea și alți membri ai PSD Pitești au stat jos, lângă scena. Este știut faptul că în primăria Pitești dar și-n partid s-au formată două grupări: pe de-o parte Gentea și consilierii săi, și pe de alta parte, Ionică și susținătorii lui.

Anul acesta nici greii de la București nu s-au mai înghesuit sa participe, mai ales după scandalul de anul trecut, când o fetiță gimnastă a stat în cap în fata premierului Viorica Dancilă.

Alături de parlamentarii de Argeș, de la București a participat doar Ana Birchall, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice. Tot lângă scenă au stat și liberalii argeșeni conduși de Ludovic Orban. Au purtat ostentativ eșarfe la gat, semn ca Simfonia Lelelelor a rămas și-n 2019 un eveniment profund politizat, cu un etern aer comunist marcat de defilări și cultul personalității.