La conferința de presă de astăzi a PSD Argeș au participat deputații Nicolae Georgescu și Nicolae Velcea. Cei doi deputați au abordat mai multe teme de actualitate, de la tergiversarea de către Guvern a dublării alocațiilor pentru copii, până la alegerile locale care ar trebui să aibă loc în acest an.
Referindu-se la rectificarea bugetară de data recentă, deputatul Nicolae Velcea a spus că, grație amendamentelor PSD, autoritățile locale și județene vor primi mai mulți bani, în condițiile în care bugetele locale au fost profund afectate pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.
“Au fost modificate cotele din TVA și IVG care sunt alocate autorităților locale și județene. Astfel, cota din impozitul pe venitul global la dispoziția autorităților locale și județene a crescut de la 63% la 65%, iar cea din TVA de la 14% la 15%. De asemenea, unitățile administrativ-teritoriale pot cheltui până la 5% din excedent pentru combaterea Covid-19. Strict referindu-ne la Argeș, sumele alocate sunt 23 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale și 12,15 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile sociale”, a declarat deputatul Nicolae Velcea.
La rândul său, deputatul Nicolae Georgescu a criticat dualitatea discursului celor de la putere și lipsa de consecvență. “Credeam că subiectul pensiilor speciale pentru care PSD a reușit să impună în Parlament o lege de impozitare drastică va fi subiectul cel mai important pentru astăzi. Dar când l-am auzit aseară pe premierul Ludovic Orban că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor pentru copii și pentru majorarea pensiilor mi-am dat seama că aceasta este tema principală. Nu poți să nu constați o contradicție permanentă atât în privința acelorași persoane din arcul guvernamental, cât și între declarațiile membrilor aceluiași Cabinet. De exemplu, premierul se plânge că nu sunt bani, dar ministrul de Finanțe ne spune că avem creștere economică. Această duplicitate a fost specifică și în privința măsurilor dispuse pentru starea de urgență și de alertă, fapt care a făcut ca oamenii să își piardă încrederea. De fapt, prin aceste măsuri cei de la PNL au încercat să preia controlul total al puterii, ca într-o dictatură”, a spus Nicolae Georgescu. Acesta a numit pensiile speciale “o nedreptate profundă” pe care PSD dorește să o elimine, dar și că alte partide s-au “hrănit electoral din acest subiect” și tocmai de aceea au încercat să blocheze demersurile de rezolvare a situației.