Polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat în această dimineață un conducător auto profesionist, care conducea o autoutilitară de transport marfă pe DN7, pe raza localității Drăganu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
După testarea cu aparatul etilotest, care a afişat o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul, de 41 de ani din Bucureşti, a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.
Reamintim faptul că efectele negative ale consumului de alcool sunt certificate, atenţia şi viteza de reacţie fiind afectate semnificativ. În acest fel, riscul de implicare în evenimente rutiere va creşte.
Reamintim sancţiunile prevăzute de Codul Rutier, amenda fiind cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă (un punct amendă are o valoare de 145 de lei), adică amenda poate fi cuprinsă între 1305 şi 2900 de lei.
De asemenea, în cazul unei valori mai mari de 0,40 mg/l afişată de aparatul de testare a concentraţiei de alcool în aerul expirat, este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fapta constituind infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.
Totodată, indiferent de concentraţia alcoolului, conducătorilor auto li se va reţine permisul de conducere.

Foto descriptiv