Autostrada Moldova, supranumită și a „Unirii”, pentru că pleacă de la granița cu Republica Moldova și o leagă astfel rutier de România, ar urma să aibă 318 kilometri și să coste 4 miliarde de euro, conform Master Planului General de Transport.
Negocierile dintre protestatarii care cer autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi premierul Viorica Dăncilă au sfârşit prin promisiuni îndepărtate. Autostrada A8 ar urma să fie gata peste 7 ani, iar românii vor plăti taxe speciale ca să circule pe autostrăzi.

Guvernul va impune o taxă de autostradă de 7 euro pe un segment de doar 68 de kilometri din viitoarea autostradă a Unirii, între Leţcani şi Cristeşti (Iaşi-Târgu Neamţ), susţin asociaţiile prezente la întâlnire.

În ciuda criticilor că această taxă este prea mare, „reprezentanţii Guvernului au replicat că toate autostrăzile din România vor fi în curând cu taxă”, arată comunicatul de presă transmis de asociaţiile care s-au întâlnit la Guvern cu premierul şi cu Darius Vâlcov., informează Bugetul.ro