Primărița de la Ștefănești, Jenica Dumitru, vrea cu orice preț sa scape de fosta ei prietena, Lavinia Năstase de la șefia Centrului Cultural Ștefănești. Astfel, după ce i s-a respins contestația făcută imediat ce a picat evaluarea activității desfășurate la Centrul Cultural, primărița a convocat vineri o ședință extraordinară  în cadrul căreia ar urma propunenerea unui director interimar. Revenind la activitățile Centrului Cultural Ștefănești, considerate acum nedemne în urma evaluării, la majoritatea dintre ele în prim plan s-a aflat chiar primarita: serbări câmpenești, focuri ale lui Sumedru, comemorări ale înaintașilor, răspândirea învățăturilor Bratienilor peste hotare unde plecau la brat, și alte activități care s-au bucurat de prezența celor care se află la coducerea orașului Ștefănești.

Între timp, lăsată fără susținere, Lavinia Năstase își varsă oful pe Facebook: „Angajații Centrului Cultural Ștefanesti sunt cei mai pasionați oameni din România de munca pe care o fac.

Atât ei cât și profesorii colaboratori vin de aproape două luni fără să primească salariu.
Mesajul nostru de la intrare este”Cultura învinge timpul!”
Azi o să iau o scară să mai adaug și „foamea”.
Când treci podul de la Pitești spre Ștefanesti se întâmplă ceva ciudat, legile României cad și funcționează „legile de la Ștefanesti”.
Cu toate acestea, Centrul Cultural Ștefanesti a avut anul acesta venituri proprii de 22 milioane lei.”