Cei mai activi tineri social-democrați sunt cei din organizația PSD Pitești, condusă de Cristian Gentea, prezenți chiar enervant de insistent în toate campaniile electorale. Cu toate că se apropie ca vârstă mai mult de Maria Dinu decât de ceilalți candidați, ”juniorii” PSD transmit un semnal clar că nu susțin candidatura celei care este administrator al județului, și omul de încredere al atotputernicului Constantin Nicolescu, pentru șefia PSD Argeș.

„Există pe lumea asta o specie de deștepți pe care i-aș numi dedesubtologi. Matricea lor mentală are un principiu simplu: nimic nu e ce pare, totul are un dedesubt, ce vedem e manevrat din spate. Sigur, e normal să evoluezi în politică, dar nu prin ipocrizie, trădare, minciună, falsitate.”, așa își începe Cătălin Costescu, șeful Organizației de Tineret a PSD Pitești dizertația privind alegerile din 17 ianuarie de la PSD Argeș.

Și continuă: ”La sfârşitul acestei săptămâni, organizaţia judeţeană a PSD Argeş îşi va alege o nouă conducere. Mă întreb oare dacă cei cu drept de vot, vor putea pune vreodată ștampila pe cineva care ani de zile a lucrat pentru PNL si PDL, care a terorizat ani la rând primarii PSD și care este girată din spate de umbre ale unor pesediști blamați și ajunși prin pușcării?
Unitate ,munca și seriozitate nu jocuri de culise și înțelegeri pe sub masă îmi doresc de la noua conducere PSD Arges. Respect pentru cei care sunt mai in vârsta, dar au câștigat batalii pentru acest partid și întinerire pe merite demonstrate. Nu experimente acum când urmează un an electoral crucial pentru PSD.

PS: PSD susține tinerii, dar tinerii care au muncit pentru partid, nu doar cei care au beneficiat de munca altora.”

Pe de altă parte, trebuie recunoscută puterea de a rezista în politică a Mariei, într-un județ ca Argeșul, și într-un domeniu dominat de bărbați. Cum s-ar spune plastic: ”Are stomac!”

Și-au mai anunțat candidatura pentru președenția PSD Argeș vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzână și deputatul Cătălin Rădulescu.