Traian Paparete, unul dintre cei mai vocali membrii ai fenomenului #Rezist din Pitești a fost amendat de Jandarmeria Argeș pentru bannerele afișate prin care se solicita construirea de autostrăzi.

”Fix de ziua mea (14 aprilie a.c.), am fost executat, probabil la COMANDĂ sau SUGESTIE, printr-o amendă contravențională în valoare de 1000 de lei, chiar de către comandantul detașamentului de jandarmi din Pitești, Lt. col. Leonard LUPU, prin subalternii dumnealui, care în principiu nu erau de acord cu sancționarea mea cu amendă ci doar cu avertisment, și asta pentru că am fost de acord să strângem imediat cele două bannere afișate pe trotuarul de vis-a-vis de Vama Pitești prin care doream să atragem atenția autorităților de la București să demareze cât mai urgent construcția autostrăzii Pitești-Sibiu:
De ce am fost amendat? Așa cum scrie și pe procesul verbal, se presupune că eu am organizat o adunare publică care nu era notificată/avizată, dar după cum puteți observa din print-screen-urile atașate, organizator era Asociația Civică #activAG Pitești (menționez că pe adresa de e-mail a primăriei Pitești și a jandarmeriei Argeș, au fost trimise două notificări, una în data de 8 aprilie, deci cu 6 zile înainte, la care am primit confirmare de primire doar de la jandarmerie nu și de la primărie, care de data aceasta nu ne-au chemat la ședința de avizare și nici nu au notificat în termenul de două zile că nu acceptă organizarea acțiunii civice „România vrea autostrăzi”.

Iar al doilea e-mail a fost trimis în data de 12 aprilie, mesaj la care nici jandarmeria nu a mai confirmat de primire dar nici primăria Pitești, de unde pot trage concluzia că totul a fost premeditat. De data aceasta nu am fost organizatorul eu, ca persoană fizica, ci Asociația Civică #activAG. Eu fiind organizatorul celorlalte patru evenimente, anterioare datei de 14 aprilie 2019, pot înțelege confuzia la nivel de percepție a unor oficiali, dar nu pot înțelege perpetuarea aceleași confuzii în înscrisuri oficiale, Proces verbal, în condițiile în care recunosc că au primit notificarea din partea Asociației #activAG. O să contest PV la Judecătoria Pitești pentru anularea lui. Absurdul situației se poate observa în PV. Și mă gândesc și la abuz în serviciu din partea lt.col. Leonard LUPU (chiar o să cer și daune morale în cuantum de 10.000 lei – martori vor fi subalternii dumnealui și ceilalți participanți la acțiunea civică care au auzit cum comandantul dădea ordin „AMENDEAZ[-L, ce avertisment, dă-i 1.000 de lei”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.