USR acuză PSD că ”fură şi dosare cu semnături Fără Penali”, după ce adresa prin care iniţiativa este trimisă la Curtea Constituţională, după câteva luni de la înregistrarea la Parlament, cu peste 200.000 de semnături mai puţine faţă de cele depuse. USR avertizează că a pregătit plângerea penală.

ALERTĂ! PSD fură şi dosare cu semnături Fără Penali. Am analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cu privire la semnăturile Fără Penali şi am constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condiţiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din ţară. În această notă LIPSESC foarte multe dosare depuse, fără nicio explicaţie. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le ştiţi deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipseşte etajul)”, precizează USR.

USR susţine că, de fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze iniţiativa.

„Ajunge cu minciunile! Avem OPIS-uri ca să demonstrăm fiecare semnătură depusă. Avem copii după dosare cu ştampila Camerei Deputaţilor. Este fals în acte oficiale ceea ce face PSD prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu şi a blocat peste 100 de zile iniţiativa în Camera Deputaţilor. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaţilor nu avea competenţa de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării. Mâine la ora 11, ÎNAINTE de trimiterea iniţiativei la CCR, vom clarifica situaţia. Preşedintele comitetului de iniţiativă Mihai Badea, alături de Stelian Ion şi Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile. Plângerea penală este pregătită”, anunţă USR.