De-a lungul timpului am atras atenția asupra neregulilor care se petrec la Societatea Apă Canal 2000 S.A. Pitești. In primul rând ne refeream la faptul că legea se aplică diferențiat, asta sub apanajul sub care stau unii dintre angajații cu funcții, și anume partidul din care fac parte – PSD. Pe de altă parte, semnalizam modalitatea în care se fac branșamentele la apă și canal, în numite situații. Strada Prunilor, din localitatea care vine în prelungirea cartierului Trivale, Moșoaia fiind una dintre ele.

In luna martie 2018, atrăgeam atenția, spunând în acel material: „Călinescu Adrian Aurelian a fost cercetat într-un dosar de deturnare de fonduri europene, alături de oameni de afaceri și primari din Argeș. Deși are sentință de închisoare dată cu suspendare, el a fost păstrat în funcția de șef al Secției Rețele Apă, din cadrul Apă-Canal 2000 S.A Pitești. Revenit în forță, Călinescu mai bagă și el o rețea de apă-canal pe strada Prunilor, din comuna Moșoaia, pe cont propriu, taxându-i pe oameni fără chitanță.„ Cel puțin așa ne declarau cetățenii la acel moment.

De curând ne-am deplasat pe o uliță a străzii Prunilor unde am descoperit că aici s-au făcut racorduri la o conductă realizată pe bani europeni, dar fără avize, și despre care sursele noastre afirmă că ar fi fost făcută cu acceptul lui Călinescu Adrian.

Este vorba despre Macilor, o ulicioară care încă nu a fost dată în administrarea primăriei Moșoaia și unde locuitorii acelei zone, de bună credință, au cerut racordarea la rețea. 14 familii au plătit 32 de milioane de lei fără factura. Numai că, recepția lucrării nu s-a făcut și nici nu avea cum, așa că oamenii consumă apă, deși sunt de bună credință și vor să plătească, fără a avea un contract semnat.

In mod normal, Apă Canal 2000 S.A Pitești trebuia să se apuce de lucrare după ce primăria ”primea” acea uliță în administrarea ei teritorială. Conform unei legi, o unitate administrativă teritorială nu poate lua în subordine un drum mai mic de 6 m, măsură pe care Macilor se pare că nu o întâlnește, fiind mai îngustă.

Ajunși la fața locului, am desfăcut capacele de la mai multe canale care purtau însemnele societății, și așa cum fusesem informați, nu există nici un apometru montat.

Un cetățean care a plătit către echipa Apă Canal 32 de milioane de lei pentru a intra în legalitate ne declară sub anonimat:

„Noi am cumpărat pământ de la o persoană privată, ne-am apucat de casă, a durat ani. La un moment dat am văzut o echipă care lucra pe strada Prunilor, vecină cu noi. Le-am cerut să ne facă și nouă racord. 14 familii am dat câte 32 de milioane de lei. Nu știu unde au ajuns banii, cineva i-a strâns. (n.r / oamenii au fost de bună credință). Și de atunci așteptăm facturi…”

Deși au trecut 10 luni de la prima noastră sesizare publică, și deci directorii Apă Canal 2000 S.A aveau timp să verifice cele scrise de noi, iată că nici până acum nu s-a luat nicio măsură, semn că totul a fost trecut sub tăcere. Între timp, directorul Mihail Marinescu, își cumpără din mediul online diplome de Top Profit România, contra unei sume de un milion de lei vechi. Păi și pierderile, cum le-ați calculat?

P.S Cristian Gentea a cerut niște rapoarte despre societate și a promis că, după acestea, va face curățenie în rândul celor care s-au abătut de la litera legii. Numai că, există angajați cu funcții înalte care spun că sunt sub acoperire, sub acoperire politică, și nimeni nu are ce să le facă, ceea ce induce o atmosferă de teroare în rândul angajaților neafilițați politic și care sunt de bună credință și adecvată pregătire profesională.

Și încă o întrebare : Mai există departament de control la Apă Canal? Ultima data era coordonat dl director Gruia!